Viņš sāka uzrakt savu dārzu un atrada ko tādu, kas satricināja visu arheoloģijas pasauli

Screen-Shot-2016-04-18-at-11.47.22-AM-1

Kad tu skaties kādu fantastikas filmu, tev ir sajūta, ka uz brīdi paņem pauzi no parastās realitātes un iekāp kādā citā, daudz maģiskākā pasaulē… Bet, ja tev paveiktos tikpat neticamā veidā kā šim puisim, tad šī fantastiskā pasaule var arī kļūt par realitāti. 

Kādam puisim no Lielbritānijas, vārdā Lūks, tā gadījās, kad viņš nolēma uzrakt savu pagalmu. Viņš pieaicināja arī arheoloģijas speciālistu, un drīz vien noskaidrojās kas patiesi šokējošs…

Ticiet vai ne, bet zem Lūka dārza zemes kārtas atklājās aprakta 1400 gadu veca romiešu pilsēta. Pēc pētījumiem atklājās, ka šī pilsēta ir viena no lielākajām senajām apmetnes vietām Britānijā. Arheologi kopā ar Lūku atrada dažādus artefaktus, tādus kā monētas, piespraudes, dzīvnieku kaulus, dzīvnieku izbāzeņus, romiešu aku un romiešu bērna zārku.

b5713f375713103039e5b6af734a2226

Lūks pats bijis šokā par šo atklājumu: “Mani pārsteidza doma par to, ka kāds šajā vietā ir dzīvojis jau 2000 gadu. Tu skaties uz tukšu laukumu savā pagalmā, bet pirms 1500 gadiem šeit atradās lielākā māja, iespējams, visā Britānijā.”

Luke-Irwin

Šis atklājums, iespējams, kalpos par aizsākumu jauniem arheoloģiskajiem izmeklējumiem Lielbritānijā. Arheologs Deivids Robertss norāda, ka atklātā pilsēta ārkārtīgi labi saglabājusies un palikusi neskarta pēdējos 1400 gadus, kas padara šo atklājumu īpaši svarīgu. Šajā vietā turpmāk tiks veikts vēl daudz pētījumu.

 

Avots: viralthread.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Bļin, žurnļugas dedzina un spridzina… Pēc tupā avtora domām, romiešu apmetnes kādā nekonkretizētā Britānijas nostūrī ir kas sesacionāls.
    Raksts liecina nevis par arheoloģisku sensāciju, bet gan par raksta autora vēsturisko analfabētismu.

Leave a Comment