Kad kartupeļi gatavi, pievienoju pannā zivju konservu bundžu. Es parasti ņemu tunci (ar to zupa garšo vislabāk), bet var, protams, arī citus konservus (tikai ne brētliņas tomātos, protams).
Šodien man ir tuncis pat bez eļļas (tikai zivs, sāls un ūdens). Ieliku pannā kopā ar šķidrumu.
Tas ietver arī ceptus dārzeņus un saldo krējumu. Es ņemu 20% krējumu. Pagaršoju un, ja nepieciešams, pievienoju sāli un melnos piparus. Tiklīdz tas vārās, noņemiet no karstuma. Ļauju nostāvēties pāris minūtes un pasniedzu.
“Februāris būs biedējošs”: zinātnieki brīdina zemes iedzīvotājus par nepanesamām anomālijām
Es to parasti pasniedzu ar svaigiem zaļumiem. Šis ir garšīgs!
Sastāvdaļas:
• Tunča konservi – 1 bundžiņa
• Ūdens – 1,7 l
• Kartupeļi – 250-300 g
• Sīpols – 1 gab.
• Burkāni – 1 gab.
• Prosa – 2 ēd.k.
• Krējums (man ir 20%) – 300-350 ml
• Sāls
Tuncim piemīt patīkams zivju aromāts, kas piešķir zupai vieglu jūras velšu pieskārienu, bet nav tik spēcīgs kā svaigas zivis, tāpēc patīk arī tiem, kas nav lieli zivju cienītāji.
Lai labi garšo!