Visa patiesība par apsārtušām acīm. Kā atbrīvoties no šī apsārtuma?

red-eyes-1

Ja pamosties ar apsārtušām acīm, tad vajadzētu sākumā saprast visas blakusparādības. Uzmanība jāpievērš jebkuram citam diskomfortam – ja izjūti papildus jutīgumu un niezi, tad visdrīzāk tavas acis apciemojušas baktērijas – šajā gadījumā nepieciešams vērsties pie acu ārsta, lai mazinātu infekcijas risku, bet tikmēr diskomforta mazināšanai vari iepilināt tā saukto “mākslīgo asariņu”.

Gadījumā, ja neesi izgulējies vai iepriekšējā vakarā esi par daudz iedzēris, tad iepilini acīs kādus nomierinošus acu pilienus, kurus aptiekā vari iegādāties bez receptes, kā arī uztaisi acīm vēsu kompresi – ideāli derēs mitri, vēsi kumelītes tējas maisiņi vai vēsas gurķu šķēlītes, kuras vajadzētu paturēt uz acīm 5-10 minūtes. Neaizmirsti dzert daudz ūdens.

Alerģijas gadījumā tev visdrīzāk derēs tev paredzēto medikamentu iedzeršana un izvairīšanās no alerģijas izraisītāja.

Sausu acu gadījumā dzer daudz ūdens un iepilini kādus nomierinošos acu pilienus. Ja nēsā kontaktlēcas un jūti diskomfortu, tad izņem lēcas un iepilini ierastos acu pilienus. Atpūtini acis to dienu bez lēcām, uzvelc brilles.

Lasi vēl: Pusaudzis kļūst par interneta sensāciju ar video kurā redzams kā viņš izspiež acis no acu ligzdām

Asins izplūduma gadījumā vislabāk palīdzēs pilieni, kas tieši paredzēti apsārtuma novēršanai, lai gan ar tiem nevajadzētu aizrauties – efektu sniedz, taču acīm nav pats veselīgākais variants. Ja izplūdumi tev gadās bieži, tad, iespējams, ka tev ir augsts asinsspiediens vai arī kāds iekaisums – jebkurā gadījumā vajadzētu konsultēties ar ārstu.

Atgādinām, ka ilgstoša apsārtuma gadījumā noteikti jāvēršas pie acu ārsta!

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment