Vislabākais no dabas – kādi augi palīdz cīņā ar saaukstēšanos? Kurš to būtu domājis?

Vai arī tev šķiet, ka cilvēkiem vairāk vajadzētu paļauties uz homeopātiskajiem līdzekļiem veselības uzlabošanai slimošanas laikā? Daba mums piedāvā augus, kas palīdzēs tikt galā ar saaukstēšanos!

Esam apkopojuši nelielu sarakstu ar 5 augiem, par kuru veselībai noderīgajām īpašībām tu noteikti nezināji:

Kanēlis

Kanēļa sildošo, pretsēnīšu un analgētisko īpašību dēļ homeopāti iesaka kanēli lietot bronhīta laikā. Aplej kanēļa standziņu ar karstu ūdeni un dzer 3x dienā. Ja šādi kanēli tev ir grūti uzņemt, tad derēs arī siltas, svaigas kanēļmaizītes.

Timiāns

Timiānam piemīt spēcīgas antibakteriālās, pretvīrusu un pretsēnīšu īpašības, kas lieliski derēs saaukstēšanās laikā, īpaši, ja sāp kakls un nomoka spazmveida klepus. Timiāns liks tev izsvīst. Vislabāk timiānu saaukstēšanās gadījumā ir uzņemt sīrupa veidā. Timiāns lieliski darbojas kopā ar medu un ķiplokiem, tāpēc droši ēd ķiplokmaizītes un dzer tēju ar medu paralēli.

Rozmarīns

Līdzīgi kā timiāns, rozmarīnam piemīt spēcīgas antibakteriālās, pretvīrusu un pretsēnīšu īpašības, taču tas vislabāk darbojas viens pats. Ja tev ir svaigs rozmarīns, tad nostāvini to istabas temperatūras ūdenī 10 minūtes, šo ūdeni dzer 3x dienā, bet, ja tev ir kaltēts un malts rozmarīns, tad dzer to kā tēju 3x dienā, krūzītē ieberot vienu tējkaroti rozmarīna.

Muskatrieksts

Ja tevi nomoka sāpes saaukstēšanās laikā un tu nespēj aizmigt, tad homeopāti iesaka uzņemt muskatriekstu pirms miega. Muskatriekstā esošais triptofāns uzdzīs miegu. Tāpat muskatrieksts silda ķermeni. Uzņem muskatriekstu, samaļot to un pieberot ēdienam vai dzērienam.

Oregano

Latvijā oregano sauc par raudeni. Raudene ir antioksidantiem bagāts garšaugs, kam piemīt antibakteriālas īpašības. Visvieglākais veids, kā uzņemt raudeni, ir ēst picas (kā mēs zinām, neviena picērija neiztiek bez oregano uz savām picām), tikai šajā gadījumā vajadzētu uzbērt papildu svaigu oregano tieši uz picas pirms tās ēšanas. Homeopātiskajās aptiekās atradīsi arī oregano kapsulas, taču, ja tev mājās ir raudenes paciņa, ko vajadzētu izlietot, tad vari uztaisīt sev tēju – krūzītē ieber vienu tējkaroti raudenes un pārlej ar verdošu ūdeni.

Lasi vēl: Kādi garšaugi ir piemērotākie audzēšanai uz palodzes? Lūk, kuri!

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment