Ārprāts, cik daudz patiesībā redzams lidostu ķermeņa skenerī (+FOTO)

Lidostas drošības pārbaudes jau tā nav diez ko patīkama pieredze, bet pēc šī raksta tev tās patiks vēl mazāk.

Cik daudz patiesībā lidostas darbinieki var redzēt, noskenējot tavu ķermeni? Lūk, īsti attēli, kas uzņemti lidostās ķermeņu skeneros. Vispirms paskatieties uz šo sievieti, kura stāv skenerī un uz vīrieti gumijas cimdos, kurš nevar vien sagaidīt, kad varēs palūkoties uz attēlu. Rezultāts redzams fotogrāfijās.

Būtiski gan uzsvērt, ka vairumā rietumu valstu šobrīd skeneru tehnoloģija lidostās jau ir nomainījusies (arī Latvijā) un sargi vairs neredz šādu attēlus. Tomēr daudzās pasaules lidostās arvien tiekot izmantoti šie vecās tehnoloģijas skeneri.

Lasi arī: VIDEO: Noskaties, kā vācieši izpilda latviešu deju Sudmaliņas; Viņi ieguva 1. vietu un izpelnījās sajūsmas saucienus

Tiesa, uzreiz arī jāsaka, ka mūsdienās daudzas lidostas vairs neizmanto šo tehnoloģiju, jo tā daudzviet atzīta par cilvēku tiesības ierobežojošu. Tomēr arvien ir daudzas lidostas, kur varam redzēt “satrauktus” lidostu sargus, kas pēta lidostas viesu fotogrāfijas ekrānos…

Lai redzētu fotogrāfijas, šķir otru lapu:

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">beverina</cite>

    ka ullra sonografs. kvolas ir beigusas brauksu uz lidoslu. diez bildi dod uz rokas?

  • <cite class="fn">aa</cite>

    Štrunts par to ko var redzet. Bet nu pēc bildēm nav šaubu ka skenēšana tiek izmantoti rentgenstari. Diezi par cik samazinās dzīves ilgums un par cik procentiem pieaug vēža risks pēc katras šādas visa auguma skenēšanas?

    • <cite class="fn">zinzin</cite>

      Tāpēc Tev ir tiesības pieprasīt fizisku apskati. Man tikai vienreiz atklāti prasīja, vai es gribu ātri cauri skenerim iziet vai arī lai mani maliņā aptausta. Parasti izvēli atklāti nepiedāvā, taču ikvienam ir tiesības pieprasīt “manual body scan”, jo “I believe even this type of radiation is harmful for my body”.
      Bet vispār radiācijas starojums ir diezgan mazs, daudz mazāks nekā tas, ko saņem, kad taisa rentgena uzņēmumus kaulu lūzumu gadījumos.

      • <cite class="fn">lala</cite>

        C`mon, kādi rentgenstari terahercu kamerai? “Pēc bildēm nav šaubu ka skenēšana tiek izmantoti rentgenstari.” Tā jau ir, jo mazāk kāds zina un saprot, jo mazāk šaubās.

  • <cite class="fn">zinzin</cite>

    Implantus gan nevar redzēt (ne arī tamponus, tā ka sievietes var būt mierīgas). Šī tipa skeneris “redz” tikai ķermeņa virsmu un visu, kas ir tam pa virsu.
    Starp citu, lidostu darbinieki bieži vien neredz nekādas bildes, pārsvarā pasažieris stāv blakus darbiniekam un gaida, kad ekrāns nokrāsojas zaļš, tad viss kārtībā un var iet tālāk. Nezinu, varbūt, ja kaut kas nav kārtībā, tad darbiniekiem ir pieeja bildēm, bet parastā situācijā, pfff… Turklāt tik daudz cilvēku iet cauri, ka tu jau kā ārsts esi radis pie kailiem ķermeņiem.

  • <cite class="fn">Maira</cite>

    Skenerī saņēm krietni mazāku devu radiācijas nekā pašā lidmašīnā. Kaut kur sanāca lasīt par lidmašīnām kuras gaisā saņēmam diezgan lielu radiācijas līmeni, ne velti piloti un stuartes ilgi nestrādā.

  • <cite class="fn">murgs</cite>

    Nepatīk skeneri, bet ja kāds lidmašīnā uztaisīs PIF-PAF-BUMS??? Tad jau labāk lai lidostā apsargi pasmejas…..!

  • <cite class="fn">Ui</cite>

    Var redzēt lidostu? Kādāveida?

  • <cite class="fn">es</cite>

    …labi ka cilvēki nav šokā…

Leave a Comment