Vistas, siera, saldā krējuma un kartupeļu sacepums – viegli pagatavojams un bezgala garšīgs!

Šī recepte ir lielisks atradums tiem, kam ļoti patīk eksperimentēt ar dažādiem ēdieniem, jo to lieliski var papildināt arī ar citām sev iemīļotām sastāvdaļām.

Parastas sastāvdaļas, viegla recepte un nedaudz fantāzijas – tas ir viss, kas būs nepieciešams sātīgam kartupeļu sacepumam. Lai ēdiens būtu sulīgs, aromātisks un gards, iesakām izvēlēties kartupeļus, kas viegli vārāmi, taču nepārvēršas putriņā.

 

SASTĀVDAĻAS:

PAGATAVOŠANA:

  1. Cepamās formas pamatni ieziediet ar augu eļļu.

  2. Pamatnē lieciet rupji sarīvētus kartupeļus, pievienojiet klāt sāli un piparus.

  3. Atsevišķā traukā sajauciet iepriekš izvārītu un sasmalcinātu vistas gaļu, krējumu, kausēto sviestu un kubiciņos sagrieztos sīpolus.

  4. Ar iegūto krējuma maisījumu pārklājiet kartupeļus.

  5. Cepamo formu apklājiet ar foliju.

  6. Lieciet ēdienu cepeškrāsnī, kas iepriekš jau uzsildīta līdz 220°C temperatūrai. Cept nepieciešams vismaz 40 minūtes.

  7. Vidēji piecas minūtes pirms ēdiens būs gatavs, izņemiet to no cepeškrāsns un apkaisiet ar sarīvētu cieto sieru. Pēc tam lieciet to atpakaļ cepeškrāsnī.

Šajā video varat aplūkot detalizētu pagatavošanas gaitu:

Lasi vēl: 3 gardu kanēļa kokteiļu receptes, kas ne tikai uzlabos vielmaiņu, bet palīdzēs arī notievēt!

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment