Vizuāli skaisti un garšīgi salāti, kas ir kā izcila svētku uzkoda Vecgada balles vakarā. Daudzi dod priekšroku šiem salātiem, jo tie ir klasiski un nekad “neiziet no modes”.
Ja jūs esat no tiem cilvēkiem, kas uzskata – kas gan tā par Vecgada ballīti bez “šādiem” salātiem, jums noteikti ir jāiepazīstas ar šo recepti. Vienreiz pagatavosiet (vai pagaršosiet) un visdrīzāk – katru gadu 31.decembrī uz jūsu viesību galda būs šie salāti! Jo tie vienkārši ir lieliski!
Vistas fileja nodrošina liesās olbaltumvielas, kas ir svarīgas muskuļu augšanai un atjaunošanai. Vārīti kartupeļi ir lielisks sarežģīto ogļhidrātu avots, kas dod enerģiju un ilgstošu sāta sajūtu. Tie arī satur šķiedrvielas, kāliju un C vitamīnu. Kopā šīs sastāvdaļas nodrošina pilnvērtīgu maltīti, kas ir viegli sagremojama un barojoša.
Gaļa un kartupeļi ir maigas un neitrālas pēc garšas, tāpēc tie lieliski uzņem citu sastāvdaļu un mērču garšas, piemēram, majonēzes. Un, protams, lai tie izdotos nevainojami, jums uzmanīgi jāseko līdzi šīm precīzajām norādēm!
Pagatavošanas metode:
1. Izvāra kartupeļus un vistas fileju (vistas fileju var arī apcept pannā, ja jums tā labāk garšo, taču nevar gaļu pārcept!). Izvāra arī olas, tās jāvāra diezgan ilgi, lai tās būtu patiešām cieti vārītas olas. Pēc tam pagaidiet, līdz viss atdziest – lai būtu vieglāk strādāt ar produktiem.
2. Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves, pieber sāli un piparus. Pirmo kārtu liek salātu bļodā, pārziež visu ar majonēzi.
3. Virsū izklāj smalki sagrieztu vistas fileju, un uz tās – sīpolus. Atkal uzklāj plānu majonēzes kārtiņu.
Tālāk seko svarīgs solis!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Vilki aizvien biežāk tiek redzēti Rīgas tuvumā – Garkalnē, Carnikavā, Ādažos: eksperti skaidro, ko tas nozīmēby Laura Blūma
- Gandrīz visi iesācēji pieļauj šo kļūdu: ja stādiņus audzēsiet šādos trauciņos tie ne tikai var nīkuļot, bet pat iznīktby Laura Blūma
- Filmas “Straume” režisors Gints Zilbalodis nācis klajā ar svarīgu paziņojumu: liela daļa skatītāju ir pārpratuši kādu svarīgu lietuby Laura Blūma