Vizuāli skaisti un garšīgi salāti, kas ir kā izcila svētku uzkoda Vecgada balles vakarā. Daudzi dod priekšroku šiem salātiem, jo tie ir klasiski un nekad “neiziet no modes”.
Ja jūs esat no tiem cilvēkiem, kas uzskata – kas gan tā par Vecgada ballīti bez “šādiem” salātiem, jums noteikti ir jāiepazīstas ar šo recepti. Vienreiz pagatavosiet (vai pagaršosiet) un visdrīzāk – katru gadu 31.decembrī uz jūsu viesību galda būs šie salāti! Jo tie vienkārši ir lieliski!
Un, protams, lai tie izdotos nevainojami, jums uzmanīgi jāseko līdzi šīm precīzajām norādēm!
Pagatavošanas metode:
1. Izvāra kartupeļus un vistas fileju (vistas fileju var arī apcept pannā, ja jums tā labāk garšo, taču nevar gaļu pārcept!). Izvāra arī olas, tās jāvāra diezgan ilgi, lai tās būtu patiešām cieti vārītas olas. Pēc tam pagaidiet, līdz viss atdziest – lai būtu vieglāk strādāt ar produktiem.
2. Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves, pieber sāli un piparus. Pirmo kārtu liek salātu bļodā, pārziež visu ar majonēzi.
3. Virsū izklāj smalki sagrieztu vistas fileju, un uz tās – sīpolus. Atkal uzklāj plānu majonēzes kārtiņu.
4. Notīriet olas, atdaliet baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus sarīvējiet uz smalkās rīves un uzklājiet nākamo kārtu uz salātiem.
6. Visbeidzot sarīvē cieto sieru uz smalkās rīves, pārklāj atkal visu ar majonēzi. Un sarīvē olu baltumu uz smalkās rīves un ber pāri. Tā būs pēdējā salātu kārta, ko jūs variet pēc sirds patikas izdekorēt ar zaļumiem vai ko citu.
Lasi vēl: Klasiskie Olivjē salāti ar liellopa gaļu – svētku salātu recepte
Precīzas salātu sastāvdaļas:
Kartupeļi – 2 gab. (palieli)
Vistas fileja – 200 grami
Sīpols – 1 gab. mazs
Olas – 4 gab.
Cietais siers – 70 grami
Majonēze – pēc nepieciešamības
Sāls, pipari – pēc garšas
Dilles, lociņi, burkāni, paprika – jebkas pēc jūsu izvēles salātu dekorēšanai.
Šie salāti ir viegli, garšīgi un ļoti vienkārši. Atliek tikai izrotāt salātus pēc savas gaumes un pasniegt uz svētku galda!