Visu sezonu gatavošu šādus kabačus- recepte der gan brokastīm, gan vakariņām – vienkārši, ātri un neparasti garšīgi

Atklāju kabaču sezonu ar savu iecienītāko recepti. Šo ēdienu var pagatavot gan brokastīm, gan vakariņām – garšīgs neaprakstāmi! Un pats galvenais – tas patiešām ir ļoti vienkārši, ātri un garšo pilnīgi visiem.

Kad parādās pirmie kabači, uzreiz atceramies visas receptes. Mums to ir ļoti daudz un visas dažādas. Ēdieni jebkurai gaumei – kā saka, no uzkodām līdz pat saldumiem.
Bet šodien – pats ilgi gaidītais. Visu vasaru gatavoju tieši tā, bieži un daudz. Un vēl ne reizi nav apnicis!

Kā gatavojam

Tātad – ņemam kabačus. Kamēr tie ir jauni un maigi, mizot tos pavisam nav nepieciešams. Pat teiktu – nav ieteicams. Ēdīsim tos ar visu, kas tajos vērtīgs un noderīgs – ar miziņu un sēkliņām. Šis taču ir pats labākais laiks kabačiem, vai ne?

Kabačus sarīvējam uz rupjās rīves un kārtīgi nospiežam ar rokām. Bez sāls – pagaidām tikai nospiežam lieko šķidrumu. Sāls būs vēlāk. Nospiežamos, sarīvētos kabačus liekam bļodā.

Tajā pašā bļodā iesitam arī olas un pievienojam zaļos sīpolus. Tieši zaļos, jo parastie sīpoli šeit nederēs. Jo vairāk sīpolu, jo garšīgāk, tāpēc netaupām. Var pielikt pat vairāk, nekā norādīts sastāvdaļās.

Pēc tam uz rupjās rīves sarīvējam sieru un pievienojam kabačiem. Sieru var izmantot jebkuru. Uzreiz teikšu – siers šajā receptē ir nepieciešams. Ja kāds no jums ir šī produkta pretinieks vai ļoti neieredz šādu piedevu, tad, diemžēl, šī recepte nebūs priekš jums. Lai gan es ļoti vēlētos, lai šo recepti tomēr noskatītos ikviens. Varbūt tomēr paliksiet līdz galam?

Pēc tam sāli un piparus pievienojam pēc garšas un visu kārtīgi samaisām. Tā ir pamats. Tagad gatavojam garšīgās piedevas — tomātiņus un kaut ko gaļīgu — kūpinātu vai vārītu desu, cīsiņus, šķiņķi, īsi sakot, to, kas pieejams vai ko vairāk gribas.

Manā receptē ir vienkārši parasti cīsiņi. Tos sagriežam sīkos kubiciņos. Tomātus — plānās šķēlītēs. Viss. Sākam cept. Šī porcija ir paredzēta trīs ēdienreizēm, tāpēc maisījumu (domās) sadalām trīs vienādās daļās. Cepam trīs reizēs pannā, kuras diametrs ir 24 cm.

Patiesībā var paņemt vēl vienu lielāku pannu, piemēram, 28 cm, un tad sanāks nevis trīs atsevišķas porcijas, bet, piemēram, viena dubultā un otra vienkārša kā man.

Lasi vēl: Nav ko marinēt un sālīt- kāpēc gurķu aizmetņi kļūst dzelteni, sakalsts un nobirst

Tātad pannā ar augu eļļu liekam trešo daļu kabaču maisījuma. Vienmērīgi izlīdzina virsmu. Un uzreiz virsū kārtojam cīsiņus un tomātus. Tos arī sadalām trīs daļās.

 

Pārklājam ar vāku. Uzturam liesmu nedaudz zem vidēja līmeņa. Man šeit liesma ir uz četriem. Cepam tā 5–6 minūtes. Gatavs! Var ķerties klāt nākamajai porcijai. Apgriezt nav nepieciešams. Tāpēc tas notiek ļoti ātri. Slānis ir plāns, viss izcepas lieliski.

Pārceļam uz šķīvja kā pankūku. Šī lieta bez problēmām nolīdīs nost. Apberam ar pētersīļiem vai dilles, ja kādam patīk daudz zaļumu (man ļoti patīk), un baudām pirmo vasaras ēdienu no kabačiem.

Ļoti garšīga pankūka, omlete vai sacepums — nezinu, kā vēl nosaukt. Viegls ēdiens, kas gatavojas ātri un pavisam vienkārši. Labu apetīti, dārgie draugi! Sveicu jūs kabaču sezonas sākumā!

 Kas nepieciešams:

Kabači — 300 g

Olas — 5 gab.

Zaļie lociņi — 40–50 g

Siers — 120 g

Sāls, pipari — pēc garšas

Desiņas — 3–4 gab.

Tomāti — 2–3 gab.

Lasi vēl: Atcerējos veco padomju recepti un pagatavoju to jaunā veidā: tagad tikai tā — vairs nekādi katli un pannas

Kā jums šī recepte? Rakstiet komentāros, kā jūs gatavojat līdzīgus ēdienus. Vai ir kādi savi noslēpumi?