Neticēju, kamēr pati nepamēģināju. Bet, kad nogaršoju šo ēdienu ar kabačiem, sāku to gatavot visu vasaru. Pagatavošanas veids tiešām ir pārsteidzošs – visu saliec un aizmirsti. Tik ļoti vienkārši un ģeniāli garšīgi!
Šodien parādīšu jums vienu no maniem mīļākajiem un iespaidīgākajiem receptes variantiem. Steidzieties paņemt kabačus! Mēs tos savienosim ar pavisam negaidītām sastāvdaļām, un pati gatavošana jūs patīkami pārsteigs.
Kā gatavojam
Tātad, ņemam laukā savus kabaču krājumus. Tagad tie ir gandrīz katrā mājā – tomēr vasara. Ja nu kādam pašam nav savu, veikalā tos noteikti var atrast. Šajā receptē izmantoju maziņus, jaunus kabačus. Droši vien arī jums tagad tādi ir. Tāpēc vienkārši pārgriežam tos gareniski uz pusēm un pēc tam sagriežam gabaliņos.
Šādas mazas kabaču “pērles” nav jātīra ne no mizas, ne no sēkliņām – tas ir lieki. Bet, ja jūsu kabači jau ir mazliet pārauguši, tad rīkojieties pēc situācijas: varat mizot, varat nemizot. Tikai pārāk biezu mizu un rupjās sēklas es ieteiktu tomēr izņemt.
Tālāk seko produkti, ar kuriem es solīju kombinēt kabačus, un tie patiešām ir mazliet negaidīti. Pirmais produkts gan nav gluži pārsteigums, taču kopā ar kabačiem to gatavo samērā reti.
Tas ir bulgāru pipars. Šai receptei vislabāk izvēlēties košāku variantu – sarkanu vai oranžu. Piparu arī sagriežam gabaliņos. Man sanāk diezgan biezas strēmelītes. Sīki smalcināt nevajag – gan kabačiem, gan pipariem jāpaliek pamanāmiem un nedrīkst, kā mēdz teikt, “pazust” pārējo sastāvdaļu fonā.
Kas vēl? Un te, draugi, – ķiploks. Ne visi zina, ka ar kabačiem tas sader lieliski. Bet šeit mums būs ļoti interesants knifiņš. Ķiploku būs daudz, un mēs to nemaz netīrīsim. Tā vietā izdarīsim ar to vienu pavisam vienkāršu triku.
Tātad ņemam veselu ķiploka galviņu (un es taču solīju, ka tā būs daudz) un pārgriežam to pāri daiviņām uz pusēm – tieši ar visu miziņu. Izveidojas tāds kā skaists “lietussargs”.
Iecienītākā uzkoda ar zeltainu garozu un pārsteidzošu aromātu – tā pirmā pazūd no galda
Turpinām tālāk. Nākamā sastāvdaļa jūs noteikti pārsteigs. Un tas ir – krēmveida biezpiens jeb krēmīgais biezpiena siers no burciņas. Tieši tā – ņemam veselu burciņu un visu tās saturu uzreiz liekam cepamajā traukā.
Traukam jābūt biezsienu – stikla vai keramikas. Metāla forma šim ēdienam nederēs. Neko netaukojam un ar eļļu neapstrādājam. Eļļa būs, bet mazliet vēlāk.
Kad biezpiena sieru esam ielikuši traukā, tajā liekam arī visus sagrieztos dārzeņus. Vienkārši izkārtojam tos apkārt un neaizmirstam par ķiploku. To novietojam jebkurās divās vietās ar griezuma pusi uz augšu.
Lūdzu, nepadodieties vēlmei nolobīt ķiploku no mizas – to darīt nedrīkst. Neuztraucieties, mizas ēst mums nebūs jāēd. Pēc tam tās vienkārši noņemsim, un tas būs pavisam viegli.
Kad visas sastāvdaļas esam izkārtojuši, pārejam pie garšvielām. Nu kā gan bez tām!
No garšvielām mums ir saldā paprika, un tās vajadzēs diezgan krietnu daudzumu, kā arī kaltēti aromātiskie garšaugi. Pārkaisām. Tad pievienojam sāli un piparus pēc garšas.
Nākamais solis ir ĻOTI svarīgs. Daudzi to piemirst, bet atsķirība ir MILZĪGA!
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- “Gatavojieties dabas spēkam”: kāpēc augusts būs pārbaudījums dažiem reģioniemby Sandra Vīgante
- Vīrs bija komandējumā, un vīramāte ieradās ciemos uz mūsu māju Tukumā — taču naktī mani pamodināja dīvaini trokšņi…by Rinalds Bergmanis
- Maksims Galkins no iespaidīgās villas Jūrmalā nodemonstrē, cik lieliskā formā viņš ir (+ VIDEO)by Laura Andersone