Jūnijs ir brīnišķīgais laiks sulīgu un saldu zemeņu sezonai. Šīs ogas piedāvā daudz iespēju pagatavot gardus desertus un konditorejas izstrādājumus!
Šodien es ierosinu gatavot zemenes ievārījumu. Tas iznāk caurspīdīgs, saglabā zemenes veselas un krāsainas. Esmu pārliecināta, ka šī recepte būs iecienīta visās mājsaimniecībās!
Zemeņu ievārījums ir garšīgs un populārs konservējums, ko bieži gatavo vasarā, kad zemenes ir auglīgas. Šis spilgts sarkanbrūnais ievārījums ne tikai baudāms uz maizītēm vai pankūkām, bet arī ideāli piemērots kā dāvana vai priekšārpusē viesiem.
Lai radītu šo gardumu, ir nepieciešams vārīt zemenes…
Zemeņu ievārījums ir salds un skābs konservs, kas gatavots no svaigām zemenēm, un citām sastāvdaļām. Zemenes tiek vārītas līdz tās izplūst sīrupā, kas padara ievārījumu biezu un bagātu.
Zemeņu ievārījumu var lietot uz maizītēm, pankūkām, kā garnējumu desertiem vai kā piedevu biezpiena sieram vai saldējumam, piešķirot tiem bagātu, saldu un skābu garšas pieredzi. Un ne tikai!
Sastāvdaļas:
zemenes – 1 kg
cukurs – 1 kg
ūdens – 2 ēd.k.
citronskābe – 1/3 tējk
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!