Ziedošs skaistums: kā litrs trekna piena var atgriezt rozes dzīvē

Rožu krūmi, no augšas līdz apakšai pārklāti ar pumpuriem, ir brīnišķīgs dārza rotājums. Tāpēc nav pārsteidzoši, ka katrs vasaras iedzīvotājs cenšas nodrošināt, lai iespaidīga ziedēšana ilgst pēc iespējas ilgāk.

Šis laiks galvenokārt ir atkarīgs no rožu veida un šķirnes, taču to ietekmē arī kopšana. Ja jūs pareizi kopjat šos augus un barojat tos ar barības vielām, tie turpinās radīt jaunus pumpurus iespaidīgi ilgu laiku. Kā mēslot rozes? Uzziniet, kā barošana uz piena bāzes viņus ietekmē.

Rozes ir neapstrīdamas dārza karalienes. Kad tie zied, tie iedvesmo mūsu apbrīnu, tāpēc mēs vēlamies, lai tas būtu pēc iespējas ilgāks. Šis periods galvenokārt ir atkarīgs no rožu veida un šķirnes. Ir tādas, kas ļoti bagātīgi zied no pirmajām vasaras dienām līdz rudens salnām (puķu dobes un zemsedzes rozes). Taču arī šo augu ziedēšanas ilgums lielā mērā ir atkarīgs no apstākļiem, kādos tie atrodas mūsu dārzos un kā mēs tos kopjam.

Kā rūpēties par rozēm, lai tās ziedētu ilgu laiku

Vai jūs interesē, kā kopt rozes, lai tās ziedētu ilgu laiku? Šeit ir daži padomi:

Laistīšana – rozes regulāri jālaista (vēlams agri no rīta), lai tās priecētu ar savu skaistumu visas sezonas garumā. Reti laistītie krūmi rada maz zemas kvalitātes ziedu, un tie, kas veidojas, nokrīt ātrāk, nekā paredzēts.

Mēslojums – barības vielu pievienošana veicina sulīgu un ilgstošu rožu ziedēšanu.

Atzarošana – rozes var ziedēt visu vasaru un rudeni, ja nokaltušie ziedi tiek noņemti kopā ar īsu kāta gabalu, kas nogriezts tieši virs augšējā ārējā pumpura.

Pajumte pirms ziemas — lielākajai daļai rožu veidu, ko audzējam savos dārzos, ir nepieciešama aizsardzība, pirms iestājas sals.

Lasi vēl: “Veiklie” salāti: tiem nekas nav jāvāra, garšīga, ātra un vienkārša recepte

Aizsardzība pret kaitēkļiem – ja pamanāt sli***as pazīmes vai kaitēkļu barošanos jūsu rozēs, neaizkavējiet darbību. Vāji augi zied sliktāk vai nezied vispār.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment