Zinātnieki atklāj: zemei tuvojas komēta, kādu pēdējo reizi redzēja neandertālieši un mamuti. Tas notiks jau septembra beigās

Foto – Pixabay

2024. gadā Zemes iedzīvotāji varēs vērot retu astronomisku parādību – komētu Tsunchinshan-ATLAS (C/2023 A3), kas pēdējo reizi pie mūsu planētas tika redzēta pirms vairākiem desmitiem tūkstošu gadu, neandertāliešu un mamutu ērā.

Kā vēsta izdevums “Space”, komēta, kas 2023. gada 9. janvārī tika atklāta Ķīnas observatorijas “Xuyi” stacijā, ir kļuvusi par karstu diskusiju objektu astronomu vidū. Daži eksperti prognozē, ka tas būs spilgts debesu objekts, kas būs redzams pat dienas laikā, savukārt citi šaubās, vai komēta sasniegs šo maksimumu.

Komēta, kas tika nosaukta pēc Tsunchinshan observatorijas un Asteroīdu Zemes satricināšanas pēdējās trauksmes sistēmas (ATLAS) projekta, otro reizi tika atklāta 44 dienas vēlāk stacijā Dienvidāfrikā.

Foto – Pixabay

Sākotnējās prognozes liecināja, ka komēta būs spilgta un redzama ar neapbruņotu aci 2024. gada rudenī. Tomēr komētu eksperta Dr. Zdenek Sekanina jaunākie pētījumi liecina, ka komēta var sadalīties, pirms tā 27. septembrī sasniegs tuvāko punktu pie Saules.

Suņu šķirnes, kas ir piemērotas cilvēkiem, kas daudz strādā vai ir vienkārši sliņķi

Lasi vēl: Tik sulīgas un gardas kotletes vēl nebiju ēdis: fantastiskas kotletītes no vienkāršiem produktiem – gatavas 15 minūtēs (recepte)

Tikmēr citi astronomi nepiekrīt viņa pesimistiskajai prognozei. Komēta jau uzrāda aktivitātes pazīmes, piemēram, jonu astes veidošanos, kas liecina, ka tā ir stabila. Tas dod cerības, ka 2024. gada rudenī komēta patiešām būs iespaidīgs skats debesīs.

Foto – Pixabay

 

Kādu apģērbu valkā tikai mūsu sievietes, bet ārzemēs tas jau sen ir aizmirsts (Foto)

Tagad komēta ceļo uz Sauli, un tuvākajās nedēļās mēs uzzināsim, vai tā spēs šo ceļojumu izturēt. Ja komēta paliks neskarta, tiek lēsts, ka cilvēkiem būs iespēja redzēt vienu no retākajām un skaistākajām parādībām, kas novērojama no Zemes.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment