Zinātnieki ceļ trauksmi: diennaktī vairs neesot 24 stundu un kāpēc laiks iet ātrāk

 

Kas notiek laika gaitā, ir pāreja uz jaunu līmeni?

Daži zinātnieki un ezotērisko teoriju piekritēji apgalvo, ka laika paātrinājums var būt saistīts ar globālām izmaiņām cilvēces apziņas līmenī. Esam uz jauna attīstības posma sliekšņa, kad garīgās un morālās vērtības kļūs svarīgākas par materiālo bagātību. Šajā notikumu versijā laiks sāk atspoguļot izmaiņas mūsu domāšanā un pieejā dzīvei.

Tehnoloģiskais progress pēdējo 20 gadu laikā ir bijis iespaidīgs. Viedtālruņi, mākslīgais intelekts, kvantu skaitļošana nav tikai nelaimes gadījumi, bet gan daļa no globālajām izmaiņām, kas notiek uz planētas. Iespējams, laika paātrināšanās liek mums ātri pieņemt jaunas tehnoloģijas un atsijāt tās, kas ātri kļūst novecojušas.

Laiks iet ātrāk: ko domā zinātnieki

Neskatoties uz daudzām teorijām, kas saistītas ar laika paātrināšanos, zinātnieki pieturas pie atturīgākiem uzskatiem. Izmaiņas Zemes elektromagnētiskajos laukos patiešām tiek fiksētas, taču līdz šim nav viena izskaidrojuma, kāpēc laiks ir kļuvis jūtams ātrāk. Tas var būt saistīts ar dabiskiem procesiem atmosfērā, globālām klimata izmaiņām vai vienkārši tāpēc, ka mūsu pasaule ir pārsātināta ar informāciju.

Neatkarīgi no šīs parādības iemesliem, daudzi cilvēki visā pasaulē uzskata, ka laiks skrien vēju spārniem. Varbūt tā ir sagatavošanās pārejai uz jaunu attīstības posmu vai varbūt tikai īslaicīga parādība.

Lasi vēl: Riepu derīguma termiņš – Cik ilgi kalpo riepas un kad ir laiks tās mainīt

Kamēr gaidām galīgās atbildes, galvenais ir pielāgoties un izbaudīt laiku, kas mums ir.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment