9 ieradumi, kas jāatmet, ja aukstā laikā negribi saslimt – #7 arī tu noteikti dari!

7813910-1-0-1479801701-1479801705-650-0c14fb9f09-1-1480063153

Gada aukstākajās dienās daudz cilvēku slimo. Mēs it kā zinām, ka, lai izvairītos no slimošanas, vajag norūdīt ķermeni, uzņemt daudz vitamīnu, kārtīgi izgulēties un silti ģērbties. Taču kāpēc saslimst pat tādi cilvēki, kuri rūpējas par savu veselību gan ar sporta, gan pareiza uztura, gan apģērbu palīdzību?

Kādēļ tā? Tā notiek tādēļ, ka lielākā daļa cilvēku nemaz neapzinās, ka ik dienu dara lietas, kas vairo iespēju saslimt, domādami, ka tās nāk par labu veselībai.

Vai arī tev piemīt kāds no šiem paradumiem? Ja jā – pārtrauc tā darīt un esi vesels arī nemīlīgā laikā un aukstumā!

Elpošana caur muti

Elpojot caur muti, gaisu nav iespējams sasildīt vai padarīt mitrāku, un tāpēc rodas lielāks risks saslimt ar angīnu. Lai to nepieļautu, aukstā laikā elpo tikai caur degunu, turklāt ar lēnām un dziļām ieelpām.

Deguna un mutes aizsegšana ar šalli

Aukstumā mūsu izelpā esošais ūdens iztvaiko un, nokļūstot uz kāda materiāla – uz šalles vai mēteļa –, pārvēršas ledū. Pēc tam gaiss, ko ievelkam caur šalli, kļūst aukstāks nekā tad, ja priekšā sejai nekā nebūtu. Mutes un deguna aizsegšana tādējādi var izraisīt angīnu un bronhītu, kā arī tiek kairināta āda. Ja tas tiešām ir vajadzīgs, vari aizsegt seju, taču tā, lai deguns būtu brīvs.

Lasi vēl: Slimības, kas var rasties no pārāk liela miega trūkuma – #4 šokēs!

Lai uzzinātu arī pārējos 7 kaitīgos, bet nevainīgas dabas ieradumus, šķir nākamo lapu!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment