Izmantojot tikai alumīnija foliju, viņš ietaupa simtiem eiro uz siltuma rēķina; Ģeniāla ideja

ewdewdew

Dažos mājokļos apkures sezona jau kādu laiku ir sākusies, dažos vēl ne, bet katrā ziņā ziema tuvojas straujiem soļiem un, temperatūrām krītoties, mūsu siltuma rēķini tikai pieaugs.

Ne vienai vien ģimenei ziemas ir īpaši grūtas tieši augsto maksājumu dēļ, ko nākas segt, lai uzturētu siltumu. Taču tikai nedaudziem ienāk prātā, ka pastāv paņēmieni, ar kuriem tu vari uzturēt vairāk siltuma savās mājās, neko nepiemaksājot. Ļoti daudz siltuma no radiatoriem uz krāsniem zūd caur grīdām, sienām un logiem.

Uzzini ģeniālu veidu, kā ar folijas palīdzību padarīt savu mājokli siltāku, kā arī vēl dažus noderīgus padomus, kā nepieļaut siltuma zudumus un ietaupīt naudu uz siltuma rēķina!

Lasi arī: Šim tēvam radās ģeniāla ideja, ko darīt ar veciem krītiņiem

fdc583460860cb229b0d2899f439e7ab-600x

Iemācies izmantot alumīnija foliju, lai atstarotu atpakaļ siltumu, kas izplūst no siltuma avota. Ja tu izmanto krāsni, pieliec foliju pie sienas tai apkārt – tādējādi siltums, kas normāli aizplūstu prom pa skursteni, tiks atstarots atpakaļ telpā.

Foliju var izmantot arī kopā ar radiatoriem – aizliec to aiz radiatora un arī uz sienas līdzās tam, lai efektīvi izklīdinātu siltumu telpā un neļautu tam izzust sienā.

dcf7793a2826bc1ab7d4d991834b4e83-600x

Lasi arī: Šim tēvam radās ģeniāla ideja, ko darīt ar veciem krītiņiem

Neizšķied siltumu neizmantotās istabās – ja telpā, kurā tu atrodies, ir siltuma avots, noteikti aizver durvis tajās telpās, kuras tu neizmanto, lai siltums velti neieplūst tajās. Vēl viena laba ideja ir pēc iespējas vairāk grīdu virsmu noklāt ar paklājiem – arī tie aiztur siltumu telpā.

f1df89966991f4be0275275de78becd9-600x

Vannas istabā izmanto caurspīdīgus, biezus plastmasas aizkarus — tie vislabāk aizturēs siltos garaiņus, kas celsies no dušas, un neļaus atplūst aukstajam gaisam no pārējās telpas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Voldemārs</cite>

    Apkures sezona jau klauvē pie durvīm, dažās mājās jau ienākusi, strauji pieaugs komunālo pakalpojumu rēķini, sevišķi, ņemot vērā vasaras vidū palielināto PVN. Reģistrējies Rietumeiropas lielākajā loterijā, satiec un izbaudi Fortūnas smaidu: https://goo.gl/YTcFQ6 Papildus ienākumi reizi nedēļā taču ir atbalsts ikdienā, bet ilgtermiņā palīdzēs uzlabot dzīves kvalitāti.

  • <cite class="fn">Jānis</cite>

    Atlaižot saeimu un izdzenājot valdību, viņš bez follija ietaupīs vairākus tūkstošus eiro!

  • <cite class="fn">JautāJUMS</cite>

    Voldemār,vai nepaskaidrosi tuvāk kā tieši pvn apsaimniekošanai ietekmēs siltuma rēķinu kas nav apsaimniekošana?

Leave a Comment