Mūsdienās cilvēkus ar lielāku iespējamību un biežāk nogalina paša spranda, nevis vēzis; Plašs materiāls kā sevi pasargāt

Statistika ir nepielūdzama – lai arī vēzis ir viena no pasaules baisākajām slimībām, tomēr, pēc speciālistu vērtējuma, lielāka iespējamība, ka mūs nogalinās pašu spranda un ar to saistītās komplikācijas (zāļu lietošana, tam sekojošie riski ar infarktu utt), nevis vēzis.

Īpaši aktuāli tas ir mūsdienu sabiedrībā, kur sēdošais dzīvesveids ir īpaši bīstams.

Neticiet? Bet daudzi jo daudzi ārsta Aleksandra Šišonina pacienti, kas tikuši vaļā no smagas hipertonijas un pie viena no osteohondrozes, un citām nepatikšanām, zina – labāk pareizi kustināt kaklu nekā dzert tablešu kaudzes pret augstu asinsspiedienu un dzīvot pastāvīgās bailēs no infarkta vai insulta, raksta portāls la.lv.

Protams, “kustināt kaklu” vajag saprātīgi. Tam ārsts Sišonins izstrādājis speciālu metodiku (skat. video ar vingrojumiem raksta beigās), kuru pēc nepieciešamības tiek papildināta ar vingrinājumiem, izmantojot rehabilitācijas ierīces un pieskaņojot individuāli termodinamisko uzturu.

Kāda ir saikne starp paaugstinātu asinsspiedienu un problēmām sprandā?

Cilvēkam kļūstot vecākam, viņa kakla skriemeļi satuvinās (attīstās osteohondroze) un nospiež asinsvadus, kas apasiņo galvas smadzenes. Tās saņem mazāk skābekļa un dod komandu sirdij palielināt tās saraušanās spēku un biežumu. Līdz ar to paaugstinās asinsspiediens un smadzenēm pienāk mazāk asiņu.

Ja sirds ir vāja, tā negrib pastiprināti strādāt, tad smadzenes dod pavēli “zemākam rangam” – kapilāriem: “Saraujieties!”. Tāpēc arī hipertoniķiem nereti ir aukstas kājas.

Lasi arī: Sondi tests: slavens un ļoti precīzs iekšējo impulsu atklājējs; Izvēlies seju no kuras tev ir visvairāk bail

Ja kapilāri neklausa, smadzenes vēršas pie nierēm – aizliedz tām izvadīt ūdeni, lai sistēmā noturētu normālu spiedienu. Līdzās tam, ka palielinās skābekļa nepietiekamība smadzenēm (jo osteohondrozi parasti neviens tā arī neārstē!), mainās asiņu bioķīmiskais sastāvs, pieaug glikozes līmenis – jo smadzenēm taču no kaut kurienes ņemt barību! Kad visas rezerves ir izsmeltas, sākas insults. Taču ja laikus atbrīvo artēriju un vēnu kompresiju sprandā, asinsspiediens atkal normalizējas pats par sevi bez jebkādiem preparātiem!

No kā šī kompresija tā pēkšņi rodas?

Osteohondroze ir saistīta ar stresa uzkrāšanos un traumām sprandas rajonā. Piedzīvojot jebkuru nervu satricinājumu, sasprindzinās kakla muskuļi – gribas galvu ievilkt plecos, lai aizsargātos. Šī reakcija ir veidojusies evolūcijas gaitā, jo plēsējs parasti upuri tver aiz kakla. Rodas kakla un krūšu rajona muskuļu spazmas. Tiek izjaukta asins mikrocirkulācija un apkārtējo audu barošana, skriemeļi kļūst nestabili un asinsvadi saraujas. Tāpat uzkrājas mikrotraumas.

Smalkā ultrasonogrāfiskā metodē mēs bieži redzam, ka visu bēdu sākums bieži vien ir pirmais kakla skriemelis atlants.

Kāpēc tā?

Jo tam jāiztur liela slodze – tieši tas saiknē ar galvaskausu kustina galvu un ar laiku iziet no ierindas. 70% hipertoniķu nāk ar tipiskiem simptomiem: pamostos, jūtos drausmīgi, piecos no rīta jau ir paaugstināts asinsspiediens. Kad viņi pieceļas, pastaigā, kļūst vieglāk. Lieta tāda, ka tad, kad cilvēks guļ, īpaši, ja uz augsta pagalvja, atlants nobīdās un asinsvadi nospiežas. Kad cilvēks sāk staigāt, situācija nedaudz uzlabojas. Notiek arī tā, ka atlanta izslīdēšana no vietas līdz ar vertikālas pozas ieņemšanu nepāriet un tad notiek hipertoniskā krīze vai insults.

Kā jūs sapratāt, ka visa problēma ir mugurkaulā?

Vēl 2002. gadā es aizdomājos, kā palīdzēt pacientiem ar kakla daļas disku trūci. Tur struktūra ir smalka, sarežģīta. Viena nepareiza manuālā terapeita kustība un cilvēks var palikt invalīds uz mūžu. Man izdevās izveidot maigu metodi, kura pakāpeniski ļauj iekļūt nospiesto muskuļu vietā, noņemt bloku starp skriemeļiem un tikt vaļā no sāpēm. Vēl pacienti vingro uz rehabilitācijas iekārtām. Un cilvēki ar sarežgītām kakla trūcēm sākuši atveseļoties. Un tad seniori kādā brīdī sāka žēloties: “Dakter, kaut kā tu mūs ne tā ārstē – mēs tādi gausi no rīta esam kļuvuši, spiediena nav… Visu dzīvi esam dzēruši tabletes pret augstu asinsspiedienu.” Un tad man nāca apskaidrība – kakla daļā taču iet cauri asinsvadi. Tātad esarī tos atbrīvoju, nevis tikai nospiestos nervus. Asinsrite uzlabojas un smadzenes pārstāj likt sirdij tik spēcīgi pumpēt asinis.

Lasi arī: Veģetatīvā distonija: astoņi speciālistu ieteikumi kā ar to cīnīties, kā arī pieredzes stāsti no dzīves

Un es sāku pacientiem ieteikt nelietot vairs tabletes pret paaugstinātu asinsspiedienu. Mana mīļā paciente Lidija Mahonova, pazīstama bērnu ārste onkoloģe, pie manis nokļuva 86 gadu vecumā. Četrus gadus atpakaļ viņa pilnībā nevarēja kustēties dēļ trūces mugurkaula kakla daļā, dzēra 15 preparātus pret paaugstinātu asinsspiedienu. Operāciju viņai nevarēja veikt cienījamā vecuma dēļ. Es sāku ar viņu strādāt un kundze atsāka staigāt, tagad nelieto zāles pret paaugstinātu asinsspiedienu un viņas asinsspiediens ir 120/80! Nesen mēs nosvinējām viņas 90 gadus! Es pārliecinājos – nav tādas saslimšanas kā “hipertonija”. Visbiežāk tās ir kakla daļas osteohondrozes sekas (tikai 5% hipertonijas iemeslu ir saistīti ar virsnieru vai vairogdziedzera vēzi, nieru patoloģijām). Taču cilvēki gadiem “sēž uz tabletēm”, kuru lietošanas daudzums tikai pieaug. Preparāti ir ļoti toksiski sirdij, smadzenēm, nierēm. Bet varētu tikt galā daudz vienkāršākām metodēm.

Šķir otru lapu, lai noskatītos video ar labiem/vienkāršiem vingrojumiem, ka palīdz cīnīties ar muguras un sprandas problēmām

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment