Pieci brīdinoši signāli ap galvas reģionu: par ko liecina sāpes dažādās galvas daļās

Sāpes liecina: apstājies! Kaut kas ir ne tā. Esam sagatavojuši īsus aprakstu par populārākajiem sāpju iemesliem galvas reģionā.

Droši vien galva laiku pa laikam iesāpas gandrīz katram. Dažreiz mēs paši esam vainīgi. Laba ballīte, kā zināms, var viegli sabojāt visu nākamo dienu. Bet ko tad, ja sāpes parādās it kā bez iemesla? Galvassāpes, tāpat kā citas sāpes, it kā cenšas mums pateikt: “Apstājies! Man kaut kas trūkst… “. Tātad, kas tas ir – “kaut kas”?

Pēkšņas un arvien pieaugošas sāpes deniņos vai galvas augšdaļā

Tādas sāpes ir ļoti biedējošas, jo parādās pēkšņi un strauji pastiprinās. Tās var būt vairāku nopietnu veselības problēmu simptoms, tāpēc vajadzētu nekavējoties konsultēties ar ārstu.

Pēc galvas traumas

Ja esi guvis galvas traumu, neaizmirsti laiku pa laikam apmeklēt ārstu. Bieži vien galvas trauma atstāj sekas un var izpausties kā biežas galvassāpes.

Galvassāpes no rītiem

Ja pamostoties jūti stipras galvassāpes, nekavējoties jāvēršas pie ārsta. Saskaņā ar Nacionālā Neiroloģijas institūta uzskatu – šīs sāpes ir nopietnu veselības problēmu pazīme. Tas var būt augsts asinsspiediens un miega apnoja, vai pat smadzeņu audzējs.

 

Lasi arī: 12 psihologa padomi, kuri dažiem varētu šķist pārāk skarbi

Sāpes vienā acī vai ap to

Šādas galvassāpes ir tik spēcīgas, ka daudzi zinātnieki uzskata – tās ir visstiprākās sāpes, ko cilvēks var piedzīvot.

 

Galvassāpes, kuras pavada nelaba dūša, redzes problēmas.

Noteikti jāvēršas pie ārsta, ja galvassāpes pavada redzes izmaiņas, nelaba dūša, kakla sāpes, slikts garastāvoklis, uzbudināmība.

 

Avots: vajnoe.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment