1 ēdamkarote uz spaini ūdens. Rudenī izkaisiet šos miltus uz dobēm – kūtsmēslu vietā

Pieredzējusī dārzniece Svetlana zina, kā pareizi mēslot augsni vasaras beigās, lai nākamajā sezonā iegūtu bagātīgu ražu. Šo triku, starp citu, izmantoja jau mūsu vecvecāki, un tas vienmēr darbojās.

Kūtsmēslu vietā – labākais līdzeklis

Protams, labākais mēslojums ir kūtsmēsli. Bet ne visiem ir iespēja to iegādāties. Un tas ir dārgi, lieki piebilst. Bet ir dabisks līdzeklis, kas labvēlīgi ietekmēs augsni ne sliktāk kā kūtsmēsli. Un jums vajag tikai nedaudz no tā.

10 litru spainī ielejiet ūdeni, pievienojiet vienu ēdamkaroti kartupeļu cietes un trīs ēdamkarotes cukura. Rūpīgi samaisiet un ļaujiet šķīdumam ievilkties dažas stundas.

Izkliedējiet ūdeni pa visu augsni. Šādā veidā augsne bagātināsies ar barības vielām. Tas ir tāpēc, ka kartupeļu ciete satur elementus, kas stimulē augšanu. Ne velti izrakti kartupeļi dīgst paši no sevis.

Kāpēc dažas sievietes ir vientuļas, bet citām mēdz būt pat vairāki pielūdzēji: sakāmvārds, kas daudz ko izskaidro

Kūtsmēslu ceļvedis

Bet, ja jūs nolemjat mēslot, ir nepieciešams par to saprast, pretējā gadījumā jūs varat nodarīt kaitējumu dārzeņu dārzam. Ir vairākas populārā lauksaimniecības mēslojuma šķirnes, un katrai no tām ir savas īpašības un vērtība.

Lasi vēl: Kabaču “Ligzdas”: es mainu sastāvu atkarībā no tā, kas man ir ledusskapī (gatavoju brokastīs, kad jau apnikušas kabaču pankūkas)

Piemēram, sīko mājlopu kūtsmēslus vairāk izmanto kā degvielu, nevis kā mēslojumu, jo tie satur nelielu daudzumu augiem nepieciešamo barības vielu.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment