1 tablete un jūsu gurķu raža būs 3 reizes lielāka: vērts izmēģināt

Jūlijs ir nozīmīgs mēnesis gurķu audzēšanai, jo šajā laikā augi intensīvi aug un veido augļus. Lai nodrošinātu labu ražu, ir svarīgi pareizi mēslošanas augus. Mēs jums pastāstīsim, kā lietot aspirīnu gurķiem un ko tas dos jūsu ražai.

Cenšoties iegūt lielisku ražu, dārzeņu dārzkopji uz savu zemes gabalu nes teju visus iespējamos līdzekļus, kas atrodas mājās viņu skapītī, tostarp aspirīnu. Tiek uzskatīts, ka tas palīdz novērst gurķu dzeltēšanu un kaites. Lūk, kā to lieto uz gurķu dobes.

Kā lietot aspirīnu gurķiem

Daudzi dārzkopji, atsaucoties uz pieredzi, apgalvo, ka acetilsalicilskābe, kas ir aspirīna sastāvā, stimulē gurķu imūnsistēmu un pateicoties tam tie kļūst izturīgi pret temperatūras svārstībām, infekcijām un sausumu. Šim nolūkam dārzeņus apsmidzina ar aspirīna šķīdumu 1 reizi nedēļā – no ziedēšanas sākuma līdz ražas novākšanas beigām.

Šķīduma sagatavošanai vajadzēs:

1 aspirīna tablete (500 mg)

5 litri ūdens (vēlams rūdīts)

Aspirīnu sasmalcina un izšķīdina ūdenī, pēc tam apsmidzina dārzeņus.

Tiek uzskatīts, ka šāda apstrāde palīdz novērst gurķu lapu un augļu dzeltēšanu, lapu puves veidošanos, kā arī aizsargā pret miltrasu, melno plankumainību, rūsu.

Izmantojiet smidzinātāju vai lejkannu, lai uzklātu aspirīna šķīdumu uz gurķu lapām un augsnes ap augu saknēm. Smidziniet šķīdumu uz lapām agrās rīta stundās vai vēlu vakarā, lai izvairītos no saules ietekmes un augu apdegumiem.

Lasi vēl: Jūtas kā septītajās debesīs: trīs laimīgākās zodiaka zīmes

Piesardzības pasākumi

Pārmērīga aspirīna lietošana var kaitēt augiem. Vienmēr ievērojiet ieteiktās devas.

Pirms visas stādījuma apstrādes veiciet testēšanu uz dažiem augiem, lai pārliecinātos, ka tiem nav negatīvas reakcijas uz aspirīna šķīdumu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Šī metode ir efektīva, ja tiek izmantota pareizi, un var būt noderīga dārzkopjiem, kas vēlas uzlabot savu augu veselību un izturību.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment