Kā darboties virtuvē mūs lielākoties ir mācījušas mūsu mammas, kuras visu ir radušas darīt “pa savai modei”, kas ne vienmēr ir parocīgi un ātri. Mēs tev parādīsim noderīgus īsceļus, ko savā darbībā nereti izmanto pavāri.
Arī tev drošvien ir izveidojies savs darbības stils virtuvē, bet pāris ērti padomi nekad nevar nākt par ļaunu. Esam apkopojuši nelielu sarakstu ar 10 noderīgiem īsceļiem virtuvē, kas tavu darbošanos varētu padarīt laika ziņā efektīvāku! Ja tev šie īsceļi liekas noderīgi, tad neaizmirsti padalīties ar tiem arī savām draudzenēm!
1.Lai saveltu ideāli apaļas saldējuma bumbiņas, karoti iemērc karstā ūdenī pirms iegrāb saldējumu;
2.Atsaldē gaļu pēdējā brīdī ieliekot to alumīnija bļodā ar vāku un uzliec virsū vākam stikla trauku ar kastu ūdeni – 10 minūtes un gaļa būs atkausēta;
3.Lai izspiestu maksimāli daudz sulas no citrona, to nedaudz uzsildi mikroviļņu krāsnī pirms sulas izspiešanas;
4.Vīna pārpalikumus sasaldē ledus trauciņos. Šos ledainos vīna gabaliņus varēsi ērti pievienot mērcēm vai marinādēm;
5.Izmanto virtuves šķēres, lai sagrieztu zaļumus. Īpaši ērti būs griezt lociņus un dilles;
6.Izmanto pudeli, lai ātri atdalītu olas dzeltenumu no baltuma. saspied plastmasas pudeli, turot to pavisam netālu no dzeltenuma. Pieliec to tieši pie dzeltenuma un atlaid spiedienu – pudele, piepildoties ar gaisu ieraus sevī olas dzeltenumu. Kad vēlies to dabūt laukā, vienkārši saspied pudeli;
7.Lai ātri un tīri nolobītu olu čaumalas no vārītām olām, pirms vārīšanas, pievieno šķipsniņu sāls;
8.Izmanto “makaronu ūdeni” (ūdeni, kurā tikko bija vārīti makaroni) mērcēm – nebūs vajadzības pievienot miltus, lai iegūtu vajadzīgo konsistenci;
9.Iztīri blenderi tur ielejot ūdeni līdz pusei un pāris pilienu trauku mazgājamā līdzekļa, ieslēdz to uz minūti un tad izskalo – vairs nekādu sūkstīšanos par grūtu tīrīšanu!;
10.Izmanto burku vāciņus ideālas formas olu cepšanai.
Avots: rd.com
[…] Lasi arī: 10 mazi virtuves triki, kas atvieglos dzīvi ikvienam! […]