Kartupeļu ūdens sagatavošana
Kartupeļu ūdeni var izmantot mērču un zupu sabiezināšanai, kā arī cepšanā, kur tas palīdz saglabāt kūkas mitras un veicina maizes uzrūgšanu.
Tas var kalpot arī kā augu mēslojums.
Kārpu noņemšana
Kartupeļu mizas var kalpot kā dabiska alternatīva lāzerterapijai vai kārpu sasaldēšanai. Vienkārši berzējiet kārpu ar sulīgu mizas pusi un ļaujiet sulai darboties.
Kompostēšana
Kartupeļu mizas ir lielisks komposta materiāls, lai gan daži cilvēki baidās, ka tās varētu sākt dīgt. Tomēr iespēja, ka tas notiks, ir ļoti niecīga.
Kamīna un krāsns tīrīšana
Kartupeļu mizas var noderēt kamīna tīrīšanā. Lai tās izmantotu, žāvējiet miziņas 48 stundas labi vēdināmā vietā, pēc tam uzmanīgi iemetiet tās degošā kamīnā. Tās palīdzēs efektīvi noņemt kvēpus un kreozotu.
Čuguna vai oglekļa tērauda trauku restaurācija
Lai izveidotu dabīgu pretpiedeguma virsmu, pēc mizu vārīšanas ūdenī ieeļļojiet traukus, pievienojiet kartupeļu mizas un sāli. Ciete no kartupeļu mizām saistās ar eļļu, veidojot aizsargslāni.
Šis slānis uzlabo ēdiena garšu, kas tiek gatavots čuguna traukos, jo tas vienmērīgi sadala siltumu un palīdz uzturēt ēdienu sulīgu.
Ceram, ka šie padomi būs jums noderīgi.