10 spēcīgas smakas, kuras ērces necieš: mežkopis sniedz padomus, kā izvairīties no bīstamiem kukaiņiem

Kanēlis

Kanēļa smarža var šķist ļoti patīkama cilvēkiem, taču ērces to uzskata par ļoti nepatīkamu. Kanēļa pulveri nevajadzētu sajaukt ar tīru kanēli, jo pulverim ir īpaša eļļa. Uzklājot šo eļļu uz ādas pirms došanās mežā, ērces vairs neuzbruks.

 

Vaniļa

Vienkārši ieberzējot vaniļas cukuru, problēma ar ērču atbaidīšanu neizzudīs. Ērcēm nav svarīga smarža. Lai radītu efektīvu līdzekli, pagatavojiet tinktūru no dabīgas vaniļas: litrā ūdens ievietojiet trīs vaniļas pākstis un vāriet, līdz sāk vārīties.

Pēc tam noņemiet no uguns un ļaujiet atdzist. Pārliecinieties par al**ģiju, un, ja viss ir kārtībā, uzklājiet uz ādas. Tāpat efektīvu rezultātu var iegūt ar vaniļas ēterisko eļļu, ko var lietot arī savam sunītim.

Lauru lapas

Efektīvs līdzeklis ērču atbaidīšanai ir pareizi pagatavots šķidrums. Paņemiet duci lauru lapu un aplejiet tās ar glāzi verdoša ūdens, ļaujiet stāvēt vismaz četras stundas. Pēc tam šķidrumu ielejiet pudelē ar smidzinātāju un izsmidziniet uz apģērba.

Ja nav lauru lapu, varat izmantot ābolu etiķi, ko tāpat uzpildiet pudelē ar smidzinātāju un izsmidziniet uz drēbēm.

Spirts pret skudrām

Šo līdzekli var iegādāties aptiekā. Sajauciet 100 gramus ūdens ar 50 mililitriem formilspirta un labi samaisiet. Uzklājiet maisījumu uz apģērba. Ņemiet vērā, ka šķīduma smarža ir nepatīkama, bet pēc trīs stundām tā pazudīs.

Ņemiet līdzi smidzinātāju, lai pēc vajadzīgā laika atkārtotu procedūru. Neizmantojiet šo šķīdumu mājdzīvniekiem, jo tas var viņiem kaitēt.

 

Zvaigznīte

Vairāku padomju paaudžu laikā cilvēki ārstējās ar vjetnamiešu balzamu “Zvaigznīte”. Šis balzams palīdzēja pret iesnām, saaukstēšanos un citām kaitēm, un tagad to var izmantot arī kā aizsardzību pret ērcēm. Tas ir ļoti efektīvs līdzeklis, kas spēj iznīcināt ērces.

“Zvaigznītes” ziede nav piemērota tiešai uzklāšanai. Jums jāņem neliels daudzums ziedes, jāizšķīdina to glāzē ūdens un jāizsmidzina uz apģērba un ādas. Kad esat pabeidzis, varat droši doties mežā.

Lasi vēl: Šī brokastu ēdiena dēļ vīrs mani mani burtiski nēsā uz rokām. Ātri, vienkārši, garšīgi!

Tāpat efektīvu rezultātu var iegūt, izmantojot baldriāna un ūdens spirta šķīdumu proporcijā 1:1.

Ēteriskās eļļas

Dažas ēteriskās eļļas, kas tiek izmantotas parfimērijā, ir lieliski piemērotas ērču atbaidīšanai. Piemēram, var sajaukt krustnagliņas eļļu ar etiķi vai izmantot ģerāniju un lavandu. Lai gan lavandas kombinācija smaržo lieliski, ērces to nepanes.

Šo līdzekli var lietot ne tikai mežsargiem, bet arī tiem, kas atpūšas dabā, nodrošinot gan patīkamu smaržu, gan aizsardzību pret ērcēm.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment