12 svarīgas lietas, kuras tu vari izdarīt savai meitai

1. Vienmēr saki, ka viņa ir skaista

Vienalga, vai tava meita ģērbusies dzinšos, kuplā kleitā, ar sajauktiem matiem. Pumpaina no vējbakām vai arī saģērbusies kā gots. Vai arī viņa grūtniecības 8 mēnesī, neaizmirsti savu meitu paslavēt vienalga kāds vecums viņai ir. 

2. Ļauj viņai pieņemt lēmumus

Jā, tu esi pieaugušāks un labāk zini, kas viņai ir vajadzīgs. Un nesaki viņai, ka mamma viņu saģērbs, bet labāk paņem no skapja 5 apģērbu komplektus un piedāvā viņai pašai izvēlēties. Viņa redzēs, ka tev viņas viedoklis ir svarīgs. 

3. Pārliecini viņu, ka vienmēr viņai palīdzēsi

Pat tad, ja viņa “pati ir vainīga” un tu viņu “simts reižu brīdināji”, vienmēr steidzies pirmais un palīdzi viņai, kā arī ļauj viņai izraudāties uz pleca.

4. Palieli viņu ne tikai par padarīto

Ja viņa kaut ko ir izdarījusi, ko tu esi lūdzis, vienkārši noglaudi viņai galvu un kārtējo reizi pasaki  – kāda tu man esi gudriniece.

5. Esi delikāts, pat ja kritizē

Protams, tu ne vienmēr esi priecīgs par to, ko tava meita uzvedas, ar kādu toni runā, un cik daudz saldumus apēd uz nakti. Ir labi, ka tu parādi savu neapmierinātību, meitas tēva teiktos vārdus atceras daudz reiz labāk nekā mātes teiktos. 

6. Aizmirsti par argumentu “tu taču esi meitene”

Vecāki izmanto šo argumentu, jo viņi negrib, lai meitas kaujas, jo viņas ir meitene, kā arī lai piekāpjas, jo ir meitene. Ja tu uz savu meitu izdarīsi spiedienu un viņa  to sajutīs  vari aizmirst, viņa darīs visu pretēji. 

7. Mīli viņas mammu

Tev ir jādara viss iespējamais un jāmīl sava sieva tā, lai meitai rastos priekšstats par to, kādai ir jābūt īstai ģimenei.

8. Iemāci viņai to, ko tev iemācīja mamma

Aizsiet šņorītes kurpēm, cept steiku, iemācīties sadzīviskus fizikas likumus, makšķerēt, vai arī iemāci viņai spēlēt futbolu, galvenais, lai visam iemācītajam būtu savs stāsts.

9. Iemāci viņai pastāvēt pār sevi

Iemāci viņai teikt vārdu “nē”, un beigu beigās varbūt pat kauties. Iemāci viņai nepadoties.

10. Nekad nesaki viņai, ka tu esi gribējis dēlu

Tas var nozīmēt, ka tu nožēlo, ka vispār tev ir piedzimusi meita.

11. Iemāci viņi saprast vīriešus

Nevajag sākt ar to, un teikt, ka visi vīrieši ir āži. Galvenais izvēlies pareizos vārdus, intonāciju un piemērus. 

12. Esi blakus

Kad viņa ir maziņa, atrodi vismaz 15 minūtes dienā, lai pabūtu kopā ar savu meitu. Tam nav jābūt kaut kam grandiozam, vienkārši esi viņai blakus, lai zin, ka tēvam arī ir svarīga loma viņas dzīvē.

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment