14 gadus vecais Aleksejs ar traktoru izglāba visu ciemu no ugunsgrēka

Aleksejs izglāba apmēram 300 cilvēkus!

Nesen Čeļabinskas apgabala gubernators svinīgi piešķīra goda medaļu ar nosaukumu “Steidzieties darīt labu” 14 gadus vecam pusaudzim Aleksejam Miškovcam, kurš dzīvo Tavrankulas ciemā, Krasnoarmeiskas rajonā. Pateicoties pusaudzim, mežu ugunsgrēku laikā viņa dzimtais ciemats nenodega.

Mūs tik ļoti iespaidoja pusaudža vīrišķīgā rīcība, ka nevarējām nepadalīties šajā stāstā.

Netālu no Tavrankula ciema plosījās meža ugunsgrēki, apkārt zāle bija sausa, vējš pieņēmās spēkā. Aleksejs pamanīja, ka uguns lēnām tuvojas mājām. Viņš ieskrēja savā pagalmā, lai pasauktu savu tēvu. Bet, tā kā tēvs nebija mājās, viņš nolēma paņemt tēva traktoru un pats uzart zemi ap ciematu.

“Padomāju minūtes piecas, tad iedarbināju traktoru, pievienoju arklu un braucu. Bail nebija. Droši vien, ja ne manis, tad viss ciems būtu nodedzis. Bija bail par vecmāmiņu, ka viņas māja nodegs, un spēcīgā vēja dēļ mēs nevarēsim nodzēst ugunsgrēku, ”sacīja Aleksejs.

Lasi arī: “Šādas fotogrāfijas jārāda vīram guļamistabā”. 37 gadus vecajai Podoļskai izsaka pārmetumus par drosmīgu foto

Puiša mamma notikuma brīdī palika mājā ar jaunākajiem brāļiem. Viņa atzīstas, ka ļoti uztraucās par dēlu, bet ticēja, ka viņš tiks galā.

Viņš piestiprināja arklu un aizbrauca, bet es visu laiku stāvēju uz ceļa. Redzami bija tikai melni dūmi un uguns. Tad piebrauca ugunsdzēsēju mašīna, bet tā stāvēja ciemata malā. Es jau kritu panikā, mēģināju nokļūt pie dēla, bet viņš jau bija visu uzaris, un nokļūt pie viņa vairs nebija iespējams.”

Natālija sazvanīja vīru, bet viņš jau bija ceļā. Viņš bija palūdzis cilvēkiem citu traktoru, bet pēc tam piebrauca arī Alekseja tēvocis. Tā viņi trijatā uzara zemi un liesmas atkāpās.

Vecāki ļoti lepojas ar savu dēlu, viņš pieņēma ļoti vīrišķīgu lēmumu – patstāvīgi paņemt traktoru un uzart zemi, lai izglābtu vairāk nekā 300 ciemata iedzīvotājus.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment