14 jaunākie automobiļi uz starta Latvijas Gada auto 2020 rudens testā

Sestdien, 21. septembrī, ar bagātiem iespaidiem aizvadīts konkursa “Latvijas Gada auto 2020” rudens testa brauciens. Mediju pārstāvjiem un žūrijai bija trīs Latvijas mēroga pirmizrādes – “Renault Clio”, “Mitsubishi ASX” un “Mitsubishi L200”.

Gludas šosejas, rakstaini asfalta ielāpi un strauji līkumi – daudzveidīgs bija vairāk nekā 400 kilometru garais maršruts pa Zemgali. Pulcēšanas no rīta pie tirdzniecības centra “Mols” un starts ar 14 jaunākajiem autoražotāju modeļiem varēja sākties: “Mitsubishi ASX”, “Mitsubishi L200”, “BMW X5”, “Mercedes-Benz CLA”, “SEAT Tarraco”, “Cupra Ateca”, “Citroën C5 Aircross”, “KIA ProCeed”, “Škoda Scala”, “Volkswagen Passat”, “Porsche Macan”, “Hyundai i30 Fastback N”, “Hyundai Santa Fe” un “Renault Clio”.

Brauciens sākās lietus un nemīlīgu laika apstākļu pavadībā, turklāt pie Stalģenes “Mitsubishi ASX” pārdūra riepu, “uzlasot” naglu. Taču tas viss neietekmēja pozitīvo gaisotni dalībnieku vidū, turklāt pēc pusdienu pauzes atpūtas kompleksā “Rožmalas” visi 14 automobiļi atkal bija ierindā, kā arī beidzot uzspīdēja saule.

Atbilstoši tirgus tendencēm arī šogad lielākā daļa konkursā “Latvijas Gada auto 2020” pieteiktie pretendenti ir apvidus klases automobiļi. Šajā braucienā varēja uzskatāmi saprast, cik automobiļi var būt atšķirīgi pat vienas klases ietvaros. Piemēram, raugoties uz kompaktās apvidus auto klases modeļiem, “Citroën C5 Aircross” braucējus valdzināja ar augstu gaitas komfortu, “Seat Tarraco” ar ietilpību, bet par sportiskām sajūtām gādāja “Cupra Ateca” un “Porsche Macan”.

Sportiskas gaitas īpašības piemīt arī kompaktklases modeļiem. “Mercedes-Benz CLA” sportisko izskatu un braukšanas manieres apvieno ar augstu komfortu un greznu interjeru, savukārt “Kia ProCeed” un “Hyundai i30 Fastback N” nemitīgi provocē autovadītāju uz dinamiskākiem nedarbiem. Arī makam draudzīgākie brauciena dalībnieki piedāvā praktiskumu, gaumīgu dizainu un labas braukšanas īpašības. Tādi ir “Mitsubishi ASX”, “Škoda Scala” un “Renault Clio” modeļi.

Pretstats cenas ziņā bija lielais un greznais “BMW X5”, kas lutināja ar teicamu komfortu jebkādos ceļa apstākļos, jaunākajām tehnoloģijām un augstvērtīgo interjeru. Bagāts ar jaunākajām tehnoloģijām un augstu komfortu nodrošina arī modernizētais “Volkswagen Passat”.

Konkursā pirmo reizi kopš “Latvijas Gada auto 2016” ir pieteikti arī divi pikapu pārstāvji – “Mitsubishi L200” un “Ford Ranger Raptor” (vēl nav nonācis Latvijā), kas mudināja braucējus pamest šosejas un doties piedzīvojumu meklējumos bezceļos. Vai šogad būs nominācija “Latvijas Gada pikaps”, rādīs laiks, jo jauno auto modeļu pieteikšana konkursam “Latvijas Gada auto 2020” notiks līdz šī gada 7. novembrim. Konkursā drīkst pieteikt tos auto modeļus, kuri Latvijā pirmo reizi reģistrēti pēc 2018. gada 1. oktobra.

Šobrīd konkursā “Latvijas Gada auto 2020” ir pieteikti 22 automobiļi: “Mitsubishi ASX”, “Mitsubishi L200”, “BMW X5”, “Mercedes-Benz GLE”, “Mercedes-Benz CLA”, “Seat Tarraco”, “Cupra Ateca”, “Jeep Wrangler”, “Citroën C5 Aircross”, “KIA Xceed”, “KIA ProCeed”, “Škoda Scala”, “Volkswagen T-Cross”, “Volkswagen Passat”, “Porsche Macan S”, “Hyundai i30 Fastback N”, “Hyundai Santa Fe”, “Renault Clio”, “Mazda CX-30”, “Range Rover Evoque”, “Ford Ranger Raptor” un “Ford Focus ST”.

Nākamais konkursa “Latvijas Gada auto 2020” pasākums notiks jau 12. oktobrī pie t/c “Mols”, kad ikvienam interesentam no pulksten 11 līdz 18 ar derīgām autovadītāja tiesībām būs iespējams sēsties pie stūres un doties izmēģinājuma braucienā ar kādu no jaunajiem konkursā pieteiktajiem auto modeļiem. Savukārt rezultātu paziņošana notiks svinīgajā apbalvošanas ceremonijā 6. decembrī viesnīcā “Avalon Hotel”.

Konkursa “Latvijas Gada auto” šogad notiek jau 21. reizi un tā mērķis ir informēt sabiedrību par jaunākajiem automobiļiem Latvijas tirgū. Iepriekšējo gadu laureāti: “Latvijas Gada auto 2019” ir “Kia Ceed”, “Latvijas Gada auto 2018” ir “Hyundai i30”, bet “Latvijas Gada auto 2017” ir “Škoda Kodiaq”.

 

Avots:

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment