15 neticami fakti par suņiem; Pēdējais fakts mani pārsteidza visvairāk

Ja domājat, ka par saviem četrkājainajiem draugiem zināt visu, visticamākais, ka dziļi maldāties. Mēs esam apkopojuši 15 neticamus faktus par suņiem, kurus iepriekš noteikti nezinājāt, bet tagad zināsiet.

Neskatoties uz žēlabainām acīm, suņi nejūt vainas sajūtu

Veterinārā ārste Sūzena Heizela uzskata, ka suņi ir iemācījušies izveidot žēlabainu skatienu, lai iežēlinātu savu saimnieku.

Ja jums pašlaik ir 30 gadi, tad uz pasaules vairs nav neviens dzīvs suns, kas būtu dzimis tajā pašā laikā, kad jūs

Pats vecākai suns pasaulē nomira 29 gadu vecumā. Tas nozīmē, ka katrs mūsdienās dzīvojošais suns ir piedzimis pēc 1987. gada. Ja jūs esat dzimuši ātrāk par 1987. gadu, tad esat pārdzīvojuši jau veselu suņu paaudzi.

Suņiem, tāpat, kā cilvēkiem, arī rādās sapņi

Suņiem arī ir miega fāze, kurā viņi redz sapņus. Zinātnieks un psiholoģijas profesors Stelijs Kolens pastāstīja, ka suņiem sapnī rādās skriešana, lēkāšana, gardumi, putni utt.

Suņi var uzlabot cilvēku slimību stāvokļus

Zinātnieki 2009. gadā veica pētījumu, kurā noskaidroja, vai suņi var just un noteikt vēzi, ostot cilvēku izelpu. Suņiem izdevās atpazīt apmēram 90% slimnieku.

Suņi bildes redz daudz miglaināk par cilvēkiem

Agrāk tika uzskatīts, ka suņi visu redz tikai melnbaltu. Taču pavisam neseni pētījumi pierādīja, ka cilvēkiem ir trīs krāsu receptoru grupas, bet suņiem tikai divas. Tas ietekmē viņu spēju saskatīt noteiktas krāsas.

Suņi tumsā redz daudz labāk par cilvēkiem

Suņa tīklenē ir daudz vairāk gaismjūtīgo šūnu, kas nosaka redzes kvalitāti tumšajā diennakts laikā.

Lasi arī: Kādu skolotāju no Krasnodaras saraudināja “lētā” pirmklasnieku dāvana; vecāki ir sašutuši par viņas bezkaunību

Labradors ir vispopulārākā suņu šķirne

Saskaņā ar ASV suņu audzēšanas kluba datiem, 26 gadus pēc kārtas Labradors ir bijusi vispopulārākā suņu šķirne. Vācu aitu suns un Zelta retrīvers ierindojās otrajā un trešajā vietā.

Suņa purniņa nospiedums ir tik pat unikāls, kā cilvēka pirkstu nospiedums

Tiek uzskatīts, ka nav neviena suņa ar vienādiem deguna nospiedumiem. Kanādas suņu audzēšanas klubā suņu deguna nospiedums jau kopš 1938. gada tiek pieņemta kā identifikācijas zīme.

Suņiem patīk vazāties smirdīgās vielās un lietās, jo viņiem šis aromāts šķiet dievišķīgs

Suņiem ir daudz vairāk ožas receptoru nekā cilvēkiem, tādēļ viņi smaržas uztver pavisam citādi. Tieši tādā veidā ir iespējams paskaidrot to, kādēļ suņiem tik ļoti patīk vazāties fekālijās.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējos faktus 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment