16 veidi, kā Jaunajā gadā uzlabot veselību – tie neprasa NEKĀDAS pūles (2. daļa)

 

Lūdz, lai tevi apkalpo viesmīle – sieviete

Zinātnieki atklājuši, ka sievietes vīna glāzē ielej par 9% mazāk vīna, salīdzinājumā ar vīriešiem.

Tāpat vēl kāds viltīgs paņēmiens ir glāzes novietošana uz galda, jo, ja vīna glāze tiek turēta rokā, tajā tiek ieliets par 12% vairāk dzēriena.

Dodoties uz kino, izvēlies skatīties komēdiju

Uzņēmuma “JAMA Vispārīgā medicīna” zinātnieki atklāja, ka, skatoties traģiskas filmas, skatītāji apēd par no 28% līdz 55% vairāk popkorna, salīdzinājumā ar komēdiju skatīšanos.

Ārsti skaidro, ka mēs pārēdamies, lai iepriecinātu sevi – tas attiecas arī uz veselīgu pārtiku.

Ja vēlies apēst dārzeņus, bet tos ir grūti dabūt iekšā, tas noteikti izdosies, skatoties filmu.

Iegādājies vieglākus skriešanas apavus

Tas ļaus tev skriet ātrāk, liecina Kolorado Universitātes veiktie pētījumi.

Zinātnieki pievienoja skrējēju apaviem nelielus svina atsvarus, un izrādījās, ka katri pievienotie 100 grami samazināja skrējēja ātrumu par 1%, jo kāju pārvietošanai smagākos apavos nepieciešama lielāka enerģija.

Dodies mājās pa citu ceļu

Ja tu dzīvo viena kilometra attālumā no bāra, tad pastāv par 13% lielāka iespējamība, ka tu piedzersies, secinājuši Somijas zinātnieki.

Savukārt, iešana garām bāram rada vēl lielāku vēlmi tajā ieiet un pasūtīt kādu dzērienu, tieši tādēļ ieteicams izvēlēties citu mājupceļu.

Izmanto kāpnes

Kāpšana pa kāpnēm ir acīmredzama iespēja dienas laikā veikt sportiskas aktivitātes, bet tu noteikti nezināji, ka kāpšana pa trepēm palielina smadzenes un padara tās veiktspējīgākas.

Lasi vēl: 16 veidi, kā Jaunajā gadā uzlabot veselību – kas neprasa NEKĀDAS pūles (1.daļa)

Izmazgā plastmasas pudeli

Daudzi no mums katru dienu birojā vai sporta zālē dzer no vienas un tās pašas pudeles.

Pārliecinies, ka tu katru dienu to izmazgā, jo pudelēs var sakrāties vairāk mikrobu nekā tualetes podā. 

Ēšanas laikā izslēdz televizoru

Izrādās, ka, ja mēs dzirdam ēdiena košļāšanu, tad mazāk gribam ēst.

Birmingemas Janga Universitātes un Kolorado Štata Universitātes zinātnieki veica trīs pētījumus, lai uzzinātu, kādā mērā košļāšanas laikā izdotās skaņas ietekmē ēdiena patēriņu.

Atklāts, ka košļāšana liek mums apzināties, ko mēs ēdam. Piemēram, cilvēki, kuri dzirdēja, ka viņi košļā sāļos salmiņus, apēda par 30% mazāku salmiņu daudzumu.

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment