20 gadi Toyota līderības hibrīdu tirgū

Tālajā 1997. gadā Toyota aizsāka elektrisko revolūciju autobūves nozarē, atklājot savu pirmo hibrīda automobili Prius – pirmo elektrisko automobili, kas nav jāuzlādē. Hibrīda tehnoloģiju pionieris reprezentēja mūsu 21. gadsimta nākotnes mobilitātes vīziju, un izrādījās, ka Toyota bija taisnība un soli priekšā laikam, jo šobrīd elektriskā un hibrīdu mobilitāte ir arī daudzu citu autoražotāju galvenā prioritāte.

Šogad mēs svinam Toyota hibrīdu tehnoloģijas 20 gadu jubileju un vairāk nekā desmit ar pusi miljonu hibrīda automobiļu uz pasaules ceļiem, no kuriem pusotrs miljons brauc Eiropā. Kopš pirmā Prius hibrīda atklāšanas šī inovatīvā tehnoloģija nu ir pieejama 16 Toyota pamata modeļu klāstos, un tiek izmantotas septiņas dažādas hibrīda piedziņas. Un mēs noteikti neguļam uz lauriem: Toyota turpina paplašināt hibrīda tehnoloģijas robežas, lai tā apmierinātu dažādas klientu vajadzības un braukšanas scenārijus.

Tā rezultātā ir izstrādātas modernas hibrīda variācijas, piemēram, jaunais Prius PHV ir pieejams kā Plug-in hibrīds ar uzlādes mehānismu, palielinot akumulatora kapacitāti. Jaunākā revolucionārā hibrīda tehnoloģijas inovācija ir mūsu pirmais bezizmešu degvielas šūnu automobilis Mirai, kuru iekšdedzes dzinēja vietā darbina ūdeņraža degvielas šūnu bloks un kas simbolizē mūsu vides izaicinājumu un apņemšanos līdz 2050. gadam samazināt automobiļu CO2 emisijas par 90 procentiem.

Rakstu iesaka – 

Avots: toyota.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment