21. oktobra nedēļa mums visiem sagādās pārsteigumus – sinoptiķi sastādījuši jaunāko nedēļas prognozi

Sinoptiķi izdevuši jaunu prognozi par klimata apstākļiem gaidāmajā nedēļā, sākot no 21. oktobra. Meteorologi norāda, ka nākamajās septiņās dienās daudzos reģionos gaidāmi skarbi laikapstākļi. Klimats šajā periodā sagādās dažādus nepatīkamus pārsteigumus.

Saskaņā ar ekspertu prognozēm, oktobra priekšpēdējā un pēdējā pilnā nedēļa Austrumeiropas daudzos reģionos iezīmēsies ar būtiskām laikapstākļu svārstībām. Sinoptiķi brīdina, ka gaidāms burtiski vētrains laiks ar spēcīgiem kontrastiem.

Daudzviet ziemeļu pusē oktobra trešās desmit dienas nesīs ne tikai vēl lielāku temperatūras pazemināšanos, bet arī jaunas bīstamas meteoroloģiskās parādības.

Piemēram, dienvidu daļā nedēļas sākumā gaidāms īpaši auksts laiks, kad temperatūra dienas laikā noslīdēs līdz +4 grādiem, un visā nedēļas laikā gaidāmi nokrišņi.

Turklāt meteorologi prognozē, ka daudzviet skars slapjš sniegs un aukstas lietusgāzes, kas būs īpaši bīstamas gan autobraucējiem, gan gājējiem. Temperatūra mainīsies no plusa uz mīnusu, izveidosies ledus kārta, kas vēlāk atkusīs un tad atkal veidosies.

Lasi vēl: Mūsu iepriekšējās paaudzes uzskatīja, ka 21.oktobra diena var sagādāt nepatīkamus brīžus, ja neievēro šīs paražas

Tālo Austrumu dienvidos arī sagaidāma traka nedēļa klimatiskā ziņā. Ziemeļu daļas Austrumeiropā, kur nesen tika reģistrēta aukstākā rudens diena ar -10 grādiem, šonedēļ gaidāmas krasas temperatūras svārstības. Sākumā temperatūra nokritīs līdz -5 grādiem, tad pacelsies līdz +14, pēc tam atkal nokritīs zem nulles.

Šonedēļ Austrumeiropas reģiona iedzīvotāji daļa naktīs piedzīvojuši mīnuss. Taču šī situācija neatkārtosies nākamo septiņu dienu laikā. Nākamās nedēļas sākums cilvēkus priecēs ar labu, siltu laiku.

Nedēļu iesāksim ļoti jautri, dienā ar temperatūru plus 11–13 grādi. Paaugstināsies arī nakts temperatūra.  Austrumeiropā daudzviet nakts temperatūra būs pozitīva, bet reģionā tā var pazemināties līdz mīnus 1 grādam.

Tomēr rudens atnesīs arī kādu pārsteigumu..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment