21. oktobra nedēļa mums visiem sagādās pārsteigumus – sinoptiķi sastādījuši jaunāko nedēļas prognozi

Nedēļas pirmā puse būs silta kā septembris. Tomēr tad laikapstākļi sāks nedaudz mainīties. No ziemeļrietumiem, paies ciklons, taču tas mainīs gaisa plūsmas. Nedēļas beigas būs mazāk optimistiskas.

Tuvojoties piektdienai, 25. oktobrim, gaisa temperatūra dienā pazemināsies līdz aptuveni 6 līdz 9 grādiem pēc Celsija. Pastiprināsies vējš.

Anticikloniskais laiks pāries, un vējš kļūs par labu šī laika sastāvdaļu. Runājot par nokrišņiem, ir neliela varbūtība, ka tie nolīs nedēļas vidū un pašās darba nedēļas beigās.

Lietus būs neliels un šī frontālā zona tangenciāli skars daudzviet. Rudens turpina iestāties pats – gaisa temperatūra kļūst arvien zemāka. Šķiet, ka sals un slidenas ielas ir tepat aiz stūra. Vai autobraucējiem pienācis laiks nomainīt vasaras riepas pret ziemas.

 

Kāda būs ziema

Paredzams, ka temperatūras svārstības svārstās no neparasti zemām līdz neparasti augstām. Īpaši bargs sals gaidāms ziemeļu rajonos, kur jau novembrī temperatūra dienā var sasniegt -20 grādus, bet naktīs noslīdēt līdz -25 grādiem. Ziemas sākumā temperatūra var pazemināties līdz -30-35 grādiem.

Salnu laiks novembra beigās tiek prognozēts arī citviet. Zema temperatūra gaidāma dienvidu apgabalā. Zema temperatūra tiek prognozēta arī Ziemeļrietumu apgabalā.

Lasi vēl: Mana diļļu mērce vienmēr ir pirmajā vietā uz svētku galda – tā labi sader ar jebkuru ēdienu

2024.–2025. gada ziema varētu būt nokrišņu rekords. Centrālo reģionu klās sniegs. Pirmais sniegs var uzsnigt novembra pirmajās desmit dienās vai no 15. līdz 20. novembrim atkarībā no gaisa masas.

Aukstākais mēnesis būs janvāris, kad gaisa temperatūra gaidāma ap -20-25 grādiem. Decembris sāksies no -10-17 grādiem, bet atsevišķās dienās temperatūra var noslīdēt līdz -20 grādiem.

 

Leave a Comment