3 izcilas mājas mērces, ar kurām šašliks kļūs vēl garšīgāks un sulīgāks

Ērkšķogu mērce

Reizē skāba un pikanta, ērkšķogu mērce ir lieliski piemērota jebkura veida gaļai, neatkarīgi no tā, vai tā ir vistas gaļa, liellopa gaļa, cūkgaļa, zivis vai jēra gaļa.

Sastāvdaļas:

2 glāzes ērkšķogu ogas

1 ķiploks

1 pāksts Čili pipars

Olīveļļa – pēc izvēles

1 mazs kinzas ķekars

1 mazs pētersīļu ķekars

Sāls – pēc garšas

Maltu piparu maisījums – pēc garšas

Pagatavošana:

Nomazgājiet un nožāvējiet ogas. Nomazgājiet zaļumus, ielieciet tos caurdurī, un pēc šķidruma notecēšanas – sagriežat. Sajauc ar ērkšķogām.

Nomizo ķiplokus, sagriež un pievieno citām sastāvdaļām. Nomazgā čili piparus, izņem sēklas un sagriež.

Sajauc visas sastāvdaļas kopā un sakuļ ar blenderi līdz pusšķidram stāvoklim. Pēc tam pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pievieno arī olīveļļu. Ļauj nostāvēties un tad pasniedz kopā ar šašliku.

Lasi arī: Vakarā tualetē ieliku tualetes papīru, kas samērcēts etiķī, bet no rīta apbrīnoju tīrību

Lasi arī: Šis ir ļoti nopietns iemesls, lai pārstātu žāvēt drēbes istabā! Nedariet to!

Biešu -mārrutku mērce

Biešu-mārrutku mērce ir tā, ko noteikti vajadzētu pasniegt pie nākamās šašliku porcijas un grilētiem kartupeļiem.

Sastāvdaļas:

  • 300 g mārrutki
  • 2-3 vidēja izmēra bietes
  • 1 glāze ūdens
  • 9% galda etiķis – pēc izvēles
  • Sāls – pēc garšas
  • Maltu piparu maisījums – pēc garšas.

Pagatavošana:

Mārrutki jānomazgā, jānotīra un jāizlaiž caur gaļas mašīnu.

Rūpīgi nomazgājiet bietes, tad sarīvējiet uz vidējas rīve. Tad aplej ar ūdeni un sajauc ar mārrutkiem.

Pievienojiet etiķi, sāli un piparus pēc garšas. Kārtīgi samaisa un ļauj mērcei ievilkties.

Mērci var uzglabāt līdz septiņām dienām ledusskapī stikla traukā ar cieši noslēgtu vāku.

 

COMMENTS

Leave a Comment