Parastā siļķīte ar sīpoliem, protams, ir garšīga, bet diezgan banāla. Piešķir savai ēdienkartei dažādību ar skandināvu stila siļķi, kas pagatavojama trijos veidos. Katra no zemāk minētajām marinādēm lieliski sader ar mazsālītu siļķi.
Gatavais ēdiens izskatās ļoti apetīti rosinoši. Bet – ja siļķu gabaliņus ieliksi skaistās stikla burciņās, dodoties ciemos, varēsi tās paņemt līdzi kā dāvanu, ko novērtēs ikviens.
Siļķes filejas sagatavošana
Vispirms siļķei nogriežam galvu un izķidājam. Izņemam mugurkaula asaku un sīkās asakas. Noņemam plēvi vēdera rajonā un apgriežam maliņas. Atdalām fileju no ādas.
Sagriežam fileju proporcionālos gabaliņos.
Vīna marināde
Nestandarta recepte siļķu pagatavošanai vīna marinādē. Šķiet, šis ir svētkiem piemērotākais siļķu pagatavošanas veids.
Sastāvdaļas:
200 militru sausā sarkanvīna;
50 grami dzērveņu;
30 militru 6% ābolu etiķa;
1 ēdamkarote cukura;
1 lauru lapa;
Piparu graudi;
Smaržīgie piparu graudi;
Krustnagliņas;
Koriandrs;
1 sarkanais sīpols.
Lai pagatavotu pirmo marinādi, katliņā ielejam sauso sarkanvīnu, ābolu etiķi, pievienojam garšvielas, dzērvenes un vārām sastāvdaļas 5 minūtes. Pagaidām, kamēr marināde atdziest līdz istabas temperatūrai.
Siļķes gabaliņiem pievienojam pusgredzenos sagrieztu sarkano sīpolu un pārlejam ar atdzesētu marinādi. Pēc 24 stundām siļķe ir gatava lietošanai.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu vel 2 receptes