Sinepju marināde
Daudzi iecienījuši siļķi sinepju mērcē. Garšos visiem asu ēdienu cienītājiem.
Sastāvdaļas:
1 ēdamkarote sinepju;
1 ēdamkarote graudaino sinepju;
1,5 ēdamkarotes majonēzes;
Sula no 1/2 citrona;
1 tējkarote cukura;
1 sīpols.
Lai pagatavotu otro marinādi, apvienojam divu veidu sinepes, majonēzi, puscitrona sulu, cukuru un pusgredzenos sagrieztu sīpolu.
Siļķes gabaliņiem pievienojam marinādi. Ēdienu var pasniegt galdā uzreiz pēc pagatavošanas.
Diļļu marināde
Smaržīgās dilles lieliski sader ar siļķi. Šādi pagatavotu siļķi var droši pasniegt ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni.
Sastāvdaļas:
200 militru ūdens;
Piparu graudi;
Smaržīgo piparu graudi;
1 lauru lapa;
Sula no 1/2 citrona;
1 tējkarote cukura;
Pušķītis lociņu;
1 sīpols;
Pušķītis diļļu;
Augu eļļa.
Pagatavojam sālījumu: uzvārām ūdeni, pielejam puscitrona sulu, pieberam garšvielas un vārām uz lēnas uguns vairākas minūtes. Nogaidām, kamēr sālījums ir pilnībā atdzisis.
Siļķu gabaliņiem pievienojam pusgredzenos sagrieztu sīpolu, sasmalcinātus lociņus, dilles un augu eļļu.
Siļķu gabaliņus pārlejam ar atdzesētu sālījumu un atstājam marinēties uz diennakti.
Tas arī viss! Labu apetīti!
Ja tev noderēja kāda no šīm smeķīgajām receptēm, laipni aicināts pastāstīt savu viedokli komentāros. Neaizmirsti ar šo rakstu padalīties sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- Pirmais noteikums, vārot bietes – un vēl divi svarīgi sīkumi
- Modes eksperti nosaukuši TOP 5 šī rudens “karstākās” smaržas: katrai modes dāmai būs kāds no šiem aromātiem
- Dalījos ar Wi-Fi ar kaimiņu “uz pāris dienām” — un sapratu, ka tā bija kļūda: stāstu, kāpēc tā vairs nekad nedarīšu
- Patiesība par Ēģipti, kuru parasti cenšas noslēpt no tūristu acīm – pazīstama gide man atklāja, kā viss ir īstenībā
- No Tukuma uz Nigēriju – viņa apprecējās ar princi, bet pils vietā saņēma ko pavisam netīkamu un gribēja bēgt
- Šiem cilvēkiem ir augstākā aizsardzība pret “ļaunu aci”: viņi ir dzimuši šajos 3 datumos









