3 makaronu salātu receptes, lai pārveidotu savu ierasto piedevu

Šis sātīgais ēdiens ir īsts glābiņš aizņemtās dienās, kad nepieciešamas ātras pusdienas vai vakariņas. Lai salātus būtu vieglāk ēst, izvēlieties īsus makaronus.

Cēzara salāti ar kūpinātu vistu

Tradicionāli šos salātus gatavo tikai no salātu lapām, grauzdiņiem, parmezāna siera un īpašas mērces. Tomēr restorānos ēdienu bieži papildina ar vistu vai garnelēm un ķiršu tomātiem — tas ir sātīgāk. Lai padarītu ierasto recepti asāku, iesaku grauzdiņu vietā izmantot makaronus.

Sastāvdaļas 2–4 porcijām

Kūpināta vista 160 g

Makaroni 80–100 g

Ledus salāti 1/4

Ķiršu tomāti 5–10

Parmezāns 20–30 g

Cēzara mērce pēc garšas

Sāls pēc garšas

Pagatavošanas gaita

1.solis. Vāriet makaronus sālsūdenī saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Ja gatavošanas laiks nav norādīts, vāriet vienu minūti mazāk nekā ražotāja ieteikts. Nokāsiet makaronus, kad tie ir gatavi.

2.solis. Sagrieziet vistu šķēlēs vai kubiņos un pārgrieziet ķiršu tomātus uz pusēm. Saplēsiet ledus salātus nejaušos gabaliņos. Smalki sarīvējiet vai sakapājiet parmezānu.

3.solis. Sajauciet vārītos makaronus ar ledus salātiem, vistu, ķiršu tomātiem un parmezānu, pievienojiet mērci un pasniedziet.

Salāti ar tunci, zaļajām pupiņām un zaļumiem

Pasniedziet šos salātus siltus vai aukstus. Pievienojiet tomātus bagātīgākai garšai vai Dižonas sinepes, kaltētus tomātus, kaperus vai marinētus gurķus izteiksmīgākai garšai.

Sastāvdaļas 2–4 porcijām

Konservēts tuncis savā sulā 170 g

Jaukti zaļumi 100 g

Saldētas zaļās pupiņas 100 g

Makaroni 80–100 g

VIDEO:

Sarkanais sīpols 1/4

Olīveļļa 1 ēdamkarote

Rafinēta augu eļļa cepšanai 1 ēdamkarote

Ķiploks 1 daiviņa

Sāls pēc garšas

Pagatavošanas gaita

1.solis. Vāriet makaronus sālītā ūdenī saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Ja nav norādīts gatavošanas laiks al dente, vāriet vienu minūti mazāk nekā ražotāja ieteikums. Nokāsiet vārītos makaronus.

2.solis. Uzkarsējiet augu eļļu pannā uz lielas uguns. Pievienojiet veselu ķiploka daiviņu un zaļās pupiņas, pievienojiet sāli. Samaziniet siltumu līdz vidējam un sautējiet dārzeņus 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz tie ir zeltaini brūni. Izņemiet ķiploku; tas nebūs nepieciešams.

3.solis: Sīki sakapājiet sarkano sīpolu. Sajauciet vārītos makaronus ar sīpolu, tunci ar tā šķidrumu, zaļajām pupiņām un garšaugiem. Ja izmantojat tunča gabaliņus, sasmalciniet tos ar dakšiņu. Apkaisiet ar olīveļļu un pasniedziet.

Salāti ar bumbieri, gorgonzolas sieru un valriekstiem

Šie salāti ir saldi un sāļi — tie ir lieliski piemēroti desertam. Lai iegūtu sāļu versiju, medu nomainiet ar balzamiko krējuma mērci.

Sastāvdaļas 2–4 porcijām

Bumbieri 1

Makaroni 80–100 g

Gorgonzolas siers 50 g

Valrieksti 30 g

Medus 1 ēdamkarote

Olīveļļa 1 ēdamkarote

Sāls pēc garšas

Pagatavošanas gaita

1.solis. Vāriet makaronus sālītā ūdenī saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Ja vārīšanas laiks līdz al dente nav norādīts, vāriet par vienu minūti mazāk nekā ražotāja ieteikums. Nokāsiet makaronus, kad tie ir gatavi.

2.solis. Plāni sagrieziet bumbieri. Smalki sakapājiet vai salauziet Gorgonzolas sieru. Valriekstus sasmalciniet siera lielumā.

3.solis. Sajauciet vārītos makaronus ar bumbieri, sieru un riekstiem. Aplejiet ar olīveļļu, medu vai balzamiko krējuma mērci un pasniedziet.