3 noteikumi, kā padarīt skābo krējumu par gardu mērci, nevis sautētu sabiezējumu

Katra saimniece zina, ka sautējot skābo krējumu, tas sarec un zaudē garšas, kulinārijas un estētiskās īpašības. Tajā pašā laikā daudzi droši vien ir dzirdējuši arī to, ka, sautējot skābo krējumu, var pagatavot gardu mērci.

Kā to var izdarīt? Lūk, trīs vienkārši noteikumi, kas jāatceras, lai gūtu panākumus šajā sarežģītajā pasākumā.

Pirmais noteikums – pareizais produkts

Noteikti nederēs nejauši izvēlēts skābais krējums siltās mērces pagatavošanai. Izvēloties šo produktu, jāpievērš uzmanība tā tauku saturam. Tam vajadzētu būt apmēram 25-30 %, ārkārtas gadījumos tauku saturu var samazināt līdz 20 %. Tomēr, ja ņemsiet produktu ar vēl zemāku tauku saturu, tad nekāda mērce neiznāks. Turklāt nedrīkst izmantot novecojušu skābo krējumu, kas jau kādu laiku ir atvērts.

Otrais noteikums – pareizā temperatūra

Mērci nekad nedrīkst gatavot no auksta skābā krējuma. Pēkšņa temperatūras maiņa piena produktam būs postoša. Tāpēc, pirms sākt gatavot mērci no skābā krējuma, tas dažas stundas iepriekš jāizņem no ledusskapja un jānovieto uz galda, lai sasiltu līdz istabas temperatūrai.

Lasi vēl: Vistas gaļas “popkorns”

Trešais noteikums – īpaša sastāvdaļa

Visbeidzot, gardas mērces pagatavošana nebūs iespējama bez vienas īpašas sastāvdaļas pievienošanas skābajam krējumam. Runa, protams, ir par cieti, kas palīdz sabiezināt treknus ēdienus (un ne tikai). Parasti pietiek ar vienu ēdamkaroti. Vienlīdz labi derēs gan kukurūzas ciete, gan kartupeļu ciete.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment