3 priekšmeti, kas jāizmet no dzīvokļa, lai dzīve atgrieztos uz pareizā ceļa

Amerikāņu filozofs Emersons sacīja, ka, ja kaķi skrāpē jūsu dvēseli, jums vajadzētu vai nu mainīt savus dzīves apstākļus, vai arī attieksmi pret tiem. Viņš uzskatīja, ka pirmais ir gandrīz neiespējami, bet darbs pie garīgās harmonijas ir katra cilvēka spēkos.

Raugoties uz mūsdienu Latviju, kas iegrimusi savstarpējās migrācijas plūsmā, ieskauta būvlaukumos un apdares materiālu veikalos, šķiet, ka Emersons kļūdījās: mainīt apstākļus ir iespējams un nepieciešams.

Internetā bieži redzu rakstus, kuros jaunā paaudze sniedz interjera dizaina padomus. Tie būtībā aprobežojas ar to, kas ir jāizmet ārā.

Tie ir šādi:

paklāji
sienas
sienas kalendāri.
vāzes, figūriņas, mākslīgie ziedi.
iesaiņojumi, biļetes, nozīmītes.
novecojušas mēbeles un aizkari
virtuves dvieļi
plastmasas plaukti

Kopumā viss, kas atgādina par iepriekšējo dzīvi un neļauj sākties tagadējai.

Dīvaini, ka šajā sarakstā nav iekļauts punkts “vīrs guļ uz dīvāna ar avīzi vai tālvadības pulti”. Tas noteikti ir – aizsērējums jaunās dzīves caurulēs.

Šādu rakstu lasītāji parasti krīt taisnās dusmās virsū autoriem. Viņi paziņo, ka viņu dzīvoklis ir viņu lieta, viņi neko negrasās mainīt, biļetes un iesaiņojumi ir mīļi viņu sirdij un dzīve minimālisma telpā ir domāta tiem, kas nav pie pilna prāta…

Ko nozīmē izmest vecās mēbeles? Vai esat redzējuši jauno mēbeļu cenas? Pirmkārt, tās nav kvalitatīvas. Otrkārt, to mode pāries pēc 5 gadiem. Un kas tad?

.

Un tomēr – doma, ka ir jāizmet vecais, lai mainītu savu dzīvi uz labo pusi, nav tālu no patiesības.

Lasi arī: Zinoši dārzkopji katru gadu vāc ziepju paliekas, lai tās varētu izmantot dārzā. Tādējādi Kolorādo vaboles un kāpuri vairs nebūs problēma

Apkārtējā telpa ir jāsakārto, bet jāsāk ar pavisam citiem priekšmetiem.

1 priekšmets. Interneta modems

Ja jūs saskaitīsiet, cik daudz sava brīvā laika mēs tērējam informācijai, kas mums nav vajadzīga, jūs varat apmaldīties. Trešdaļa dzīves, ne mazāk. Vēl divas trešdaļas ir miegs un darbs.

Kāpēc cilvēkiem agrāk bija laiks, lai dotos pastaigā, dotos kempingā, pasēdētu pie ugunskura, iepazītos un atrastu mīlestību? Tāpēc, ka viņi nesēdēja pie ekrāniem. Dzīve neapstājās, tā kustējās.

 

 

2. punkts. Sliktas pārtikas preces

Mūsu veikalos mājās 90 % preču – neēdamas un sliktas, bet cilvēki tās nes mājās maisiņos. Tie ir ātrie ogļhidrāti un tauki košā iepakojumā, kas neveicina sāta sajūtu, bet lieliski aizsprosto visu un bojā figūru. Un nauda tiek izšķiesta.

Rezultātā – pastāvīgs nogurums un naudas trūkums.

Jums vajadzētu sākt ar ledusskapja un virtuves plauktu pārskatīšanu, nevis ar vecu  dīvānu. No tā ir mazāks kaitējums.

 

3. punkts. Sadzīves atkritumi

Tas var ietvert un lieko apģērbu, kas netiek valkāts, un dažas sadzīves lietas, kas stāv dīkstāvē, vecus žurnālus un grāmatas stilā “Es gribu to un es gribu to!”.

Labāk vēlreiz izskriet skolas programmu, nekā uzpucēties ar , kurai nav nekādas vērtības. Pēc pāris grāmatām jūs sajutīsiet, kā prāts ir apgaismots un vārdu krājums papildināts.

Lieli cilvēki daudz lasa. Tāpēc viņi kļuva par to, par ko viņi kļuva. Bet ir viena lieta – viņi nekad nav līd galam izlasījuši nevienu sliktu grāmatu.

“Valsts nebūs civilizēta, kamēr mēs nesāksim tērēt literatūrai vairāk nekā niekos.” – Elberts Grīns Hūbards.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment