3 sastāvdaļu siera kūka: vienkārša recepte neparastam jogurta desertam

Noteikti piekritīsiet, ka garšīgi ceptas kūciņas vienmēr noderēs uz galda. Iesakām palutināt ģimeni ar viegli pagatavojamu jogurta kūku, kas garšos kā siera kūka.

Jums būs nepieciešamas tikai 3 galvenās sastāvdaļas, cepšanas forma un cepeškrāsns. Tās galvenais noslēpums ir vaniļa, tomēr jums būs vieta arī saviem ekskrementiem. Šo gardumu var izcept tikai 20 minūtēs.

Tradicionālā jogurta kūka nesatur cukuru. Tāpēc tajā ir maz kaloriju, un tā var būt labs našķis pie tējas.

Sastāvdaļas

400 g vaniļas jogurts ar zemu tauku saturu

4 olas

4 ēdamkarotes kukurūzas cietes

Var pievienot arī vaniļas esenci un kļavu sīrupu. Ja ar pēdējo ir problēmas, varat to nomainīt pret medu, augļu ievārījumu, vienkārši augļiem vai pūdercukuru. Ieintriģēja? Tad iepazīstieties ar tālāk sniegto recepti. Mēs to visu cepam 15 cm veidnē.

Pagatavošana

Iesmērējiet formu ar smērvielu un izklājiet tās virsu ar cepamo papīru. Tam pilnībā jānosedz veidnes iekšpuse un nedaudz jāpārsniedz tās malas.

Piespiediet pergamentu tā, lai tas pieliptu pie cepšanas paplātes. Neuztraucieties, ja tas saburzīsies – tas piešķirs kūkai mājas izskatu.

Vispirms bļodā ielej jogurtu, pēc tam sajauc to kopā ar olām (sita secīgi vienu pēc otras, līdz viss ir saputots līdz viendabīgai konsistencei). Ja vēlaties pievienot cukuru vai nedaudz vaniļas (esences), dariet to šajā posmā.

Kukurūzas cieti izsijājiet mīklā, saputojiet līdz viendabīgai masai.

Ielej mīklu cepšanas formā un cep cepeškrāsnī 160 °C temperatūrā 20 līdz 23 minūtes. Kūka būs gatava, kad tā būs nedaudz uzpūtusies un virsū karamelizējusies.

Lasi vēl: Zelta rotaslietu tīrīšana mājas apstākļos: eksperte atklāja pašu efektīvāko metodi

Izņemiet kūku un ļaujiet tai atdzist istabas temperatūrā apmēram 30 minūtes. Tad ielieciet to ledusskapī uz divām stundām.

Pasniedzot kūku, uz šķīvja vai uz kūku virspuses uzlejiet kļavu sīrupu vai medu, dekorējiet ar augļiem un ogām vai citu saldumu. Dažiem cilvēkiem ēdiens garšo ar grieķu jogurtu. Kā jau minējām, šo recepti var uzlabot pēc savas gaumes. Piemēram, vaniļas jogurta vietā var izmantot jebkuru citu jogurtu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Iesakām eksperimentēt ar garšvielām: kanēlis un muskatrieksts lieliski iederēsies desertā. Labu apetīti!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment