30.augustā mūsu senči ticēja, ka ir iespēja redzēt pareģojošus sapņus, bet tomēr ir jāizvairās no šīm lietām visas dienas garumā!

30. augustā ir īpaša diena, gan nakts. Diena ir pazīstama ar daudzām tradīcijām, nerakstītiem noteikumiem un aizliegumiem. Senos laikos cilvēki pret viņiem izturējās ar lielu cieņu, uzskatot, ka par viņu pārkāpumu paredzēts bargs sods.

Mēs jums pastāstīsim, ko jūs varat un ko nedrīkst darīt, lai nezaudētu savus ienākumus, mieru jūsu mājās un veselību.

Tautas zīmes 30. jūlijam: ko nedarīt

Senči teica, ka 30. jūlijā kaut kas jāiegādājas gadatirgū. Aizbraukšana no turienes tukšām rokām ir slikta zīme, kas sola neveiksmi biznesā un ienākumu avota zaudēšanu.

Senatnē veči brīdināja jauniešus, lai viņi vieni paši neiet mežā vai ūdenstilpēs. Tur var sastapt ļaunos garus, kas tikai gaida, lai ievilinātu ceļinieku biezoknī vai ievilktu apakšā.

Tāpēc, ja cilvēki pat riskēja 30. augustā doties sēņot vai makšķerēt, viņi to darīja tikai ar ģimeni, draugiem un kaimiņiem.

Diena noteikti nav piemērota slinkumam. Ikviens, kurš ir pieradis celties vēlu, var nopietni saslimt. Ārstēšana būs dārga un sarežģīta. Tāpēc labāk ir pavadīt cītīgi strādājot. Tie, kas smagi strādās, varēs būtiski uzlabot savas ģimenes finansiālo stāvokli.

Nekad nemetiet atkritumus dīķos vai akās. Šī iemesla dēļ dzīvē var sākties tumša sērija.

Jūs varat doties uz veikalu vai tirgu, bet labāk ir iegādāties apģērbu un apavus, tos neizmēģinot. Ja jūs uzvelkat kleitu vai nolemjat staigāt apavos, ko kāds ir pielaikojis pirms jums, jūs riskējat piesaistīt šīs personas slimības un problēmas.

Lasi vēl: Tveice turpināsies: meteorologs Toms Bricis paziņo, cik ļoti liels karstums Latvijā valdīs nedēļas nogalē un arī pirmajā skolas nedēļā

Neguli uz svešas gultas un nenosusina seju ar dvieli, kas tev nepieder. Pretējā gadījumā jūs savā dzīvē gaidīsit jaunas grūtības.

Viens no svarīgākajiem šī datuma aizliegumiem mūsu senču vidū attiecās uz maizi. Nedrīkst izmest miltu izstrādājumus, pat drupačas nedrīkst mest miskastē, ar tiem labāk izbarot putnus.

Bet ko tu drīksti un pat ir vajadzīgs darīt šajā dienā? Lūkosim! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment