30 grādu karstums vēl tikai būs! Meteorologs Toms Bricis nosauc dienu, kad Latvijā jau šonedēļ sāksies tveice

Foto – Pixabay

Laika ziņu eksperts teic, ka šobrīd izskatās, ka +30 grādu karstums šogad vēl pavisam noteikti būs: sestdien un svētdien vairāk Latvijas austrumu rajonos gaiss uzkarsīs līdz +30 grādu robežai. Un pēc tam atkal gaidāmas lietavas.

Eksperts teic, ka cilvēkiem, kuriem nepatīk tveice un karstums, vēl tomēr ir mazliet jāpaciešas, jo, šis, visticamāk, šogad būs tāds pēdējais karstuma vilnis. Bet vasara turpinoties un rudeni vēl tā drīz nemaz nevarēšot manīt. Tiesa, procesus dabā gan neviens vēl nav atcēlis.

Toms skaidro, ka dažreiz esot tā, ka augusta pēdējā nedēļā cilvēki attopas, ka stārķu vairs nav. Jo šie putni, atšķirībā no tiem, kas uz siltajām zemēm sāk migrēt, kad termometra stabiņš sāk “atdzist”, un tādējādi mēs arī zinām, ka gaidāms rudens, stārķi lidojuma laiku izvēlas citādi – viņiem ir “ieprogrammēti” noteikti datumi kalendārā, un tieši to viņi arī dara – augusta pēdējās dienās viņi sāk “kravāt koferus” un pošas uz siltajām zemēm.

Lasi vēl: Foto: Kādi apavi raksturīgi tikai vecmodīgām sievietēm

Foto – Pixabay

Taču bēdāties par to, ka vasara jau cauri un rudens pie sliekšņa, noteikti nevajagot, jo vismaz šā brīža meteoroloģiskās prognozes neliecina par to, ka siltums strauji atkāpsies. Visticamāk, ka tveice gan šī, kā jau minēts, būs pēdējā, tomēr vasara nebūt negrasās beigties.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment