4 briesmīgas kļūdas, ko pieļauj cilvēki, kas dzīvo kopā ar kaķiem

 

 3. Izvairieties no regulāriem veterinārārsta apmeklējumiem

Daudzi cilvēki izlaiž vizītes pie veterinārārsta. Tas ir slikts ieradums, pat ja tas izriet no viscēlākajiem nodomiem, vismaz no vēlmes nepakļaut kaķi stresam. Tomēr mūsu kaķi ir lieliski meistari savu slimību slēpšanā, un dažreiz tikai pareiza profilakse var saglabāt veselību un novērst daudzas slimības vai kaites. Veterinārārsta apmeklējumam nav jābūt stresam.

 4. Neticiet socializācijai

Kļūdas kaķu kopšanā ļoti bieži rodas saimnieku nezināšanas dēļ. Tos nevar sodīt, bet tos var labot. Viens izplatīts cilvēku nodarījums pret kaķa laimīgo dzīvi ir slikts sākums. Ko tas nozīmē? Patiesībā tikai daži saimnieki saprot, ka mazajiem kaķēniem, kuri pēta pasauli un apgūst tās likumus, ir vajadzīgs pozitīvs pastiprinājums un mācīšanās pieredze tāpat kā kucēniem. Pēdējā gadījumā īpašnieku informētība par savu bērnu attīstības vajadzībām ir nedaudz augstāka.

Tāpēc ir skaidri jāsaprot, ka kaķēnu vajadzības šajā ziņā daudz neatšķiras no kucēnu vajadzībām. Kaķēniem patīk mācīties, izpētīt un atklāt jaunas lietas. Viņu agrīna (pozitīva!) saskarsme ar jauniem cilvēkiem, dzīvniekiem vai lietām palīdz veidot raksturu un pašapziņu, kas rada lielāku sirdsmieru un samazina stresa līmeni nākotnē.

Kļūdas, rūpējoties par kaķi…

Lasi vēl: Sniegbalta veiksmes sērija: Tamāra Globa decembrī apsolīja laimi trim laimīgajiem

Visticamāk, vairumam no mums ir vismaz viens no šiem grēkiem uz mūsu sirdsapziņas. Tomēr kļūdīties ir cilvēcīgi. Tātad, kad mēs palielinām savu izpratni un cenšamies būt labāki saimnieki, mēs jau esam uz pareizā ceļa!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment