4 franču bērnu audzināšanas zelta likumi, kas noderētu arī mums!

Nav tādas universālas bērnu audzināšanas formulas, kas der visai pasaulei. taču var taču paņemt labāko no katras, ne tā? Aicinām ieskatīties 4 franču bērnu audzināšanas zelta likumos!

Ja tu esi bijis Francijā, tad gan jau esi ievērojis, ka tur bērniem piemīt “je ne seis quoi” – franči saka, ka tas viss ir pateicoties viņu audzināšanas zelta likumiem:

  1. Vecāku uzstādītie noteikumi ir jāciena – franči ļoti nopietni un pat burtiski uztver teicienu, ka “bērni ir jāredz nevis jādzird”.
  2. Ēšanas paradumi ir stūrakmens, gan veselībai, gan ģimeses kopābūšsanai – maltītes tiek ēstas kopā gan ar draugiem, gan ar ģimeni/radiem, gan ar kolēģiem pēc iespējas biežāk un noteiktos laikos.
  3. Stils ir dzīvesveids – franču bērniem, līdz brīdim, kad viņi sāk pelnīt, ir maza teikšana par to, kas viņiem jāvelk mugurā. Bērns pārstāv ģimeni, gan ar izturēšanos, gan ar ārieni.
  4. Audzināt un rūpēties par bērnu var un vajag vienmēr un visur – franči nekautrējas pat no tādas lietas visnotaļ intīmas un pasaulē plaši apspriesta jautājuma kā barošana ar krūti publiskā vietā. Ja bērnam tas ir nepieciešams konkrētajā laikā un vietā, tad tas tiek darīts.

Lasi vēl: 20 stila likumi vīriešiem! Kungi, pievērsiet tiem uzmanību, ja nevēlaties izskatīties muļķīgi…

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment