4 gadu vecumā sāka iet skolā, 17 gados ieguva diplomu. Kas noticis ar meiteni-brīnumbērnu no Samaras

 

Diploms nekļuva viņai par palīgu dzīvē. Pēc tā iegūšanas meitene pat nevarēja iekārtoties darbā par grīdu mazgātāju kāpņu telpās.

Alīna Beljajeva bērnībā. Foto no Яндекс.картинки

 

Alīna Beljajeva piedzima nelielā Krotovkas ciemā, Kineļ Čerkaskas rajonā. Alīna piedzima saviem vecākiem vēlu, ģimenē jau bija divas vecākās meitas. Alīnas mātei, kura bija jau krietni gados, dzemdības nebija vieglas – bija sarežģījumi. Ārsti pat norādīja, ka mazulīte būs ar garīgu atpalicību.

Meitenes māte Valentīna Viktorovna tik ļoti nobijās no vārdiem par bērna atpalicību, ka sāka ar meitu nodarboties agrāk nekā ierasts. Tika izmēģinātas dažādas metodes – Glena Domana, Montessori, Ņikītina. Beigās mātes strādāju ar meitu pēc savas, pašas izgudrotās metodes.

Lasi arī: Zodiaka zīmes, kuras rudenī, ar vislielāko iespējamību, var realizēt savus sapņus un iegūt laimi

Valentīnai Viktorovnai nav pedagoģiskās izglītības, viņa vienkārši vēlējās palīdzēt meitai. Un… palīdzēja, pat pārāk.

 

Alīnai ir daudz apbalvojumu, diplomu un medaļu. Foto no Яндекс.картинки

 

Pirmais mācību līdzeklis bija kubi. Dažādu izmēru, ar burtiem un cipariem sānos. Pusgada vecumā Alīna runāja vienkāršus vārdus, bet gada vecumā viņa izteica veselus teikumus. Bērnudārzā brīnumbērnam bija garlaicīgi. Arī pedagogi to saprata, viņi piedāvāja meiteni sūtīt uz skolu.

Meitenes vecāki šaubījās, ka nekā bērnam nebija pat pieci gadi. Šaubījās arī pati skola. Visas šaubas pazuda pēc neliela eksāmena, kuru sarīkoja skolotāja. Gada laikā Alīna pabeidza pamatskolu. Vidusskolā viņa iemīlēja ķīmiju, sāka sapņot, ka vēlas kļūt par tiesu medicīnas ekspertu. Mācību laikā skolā Alīna saņēma desmitiem balvu par uzvarām dažādos konkursos, olimpiādēs un dažādu priekšmetu konkursos.

 

Medaļa “Apdāvināts bērns”.

 

Bieža problēma, kas sastopama pie apdāvinātiem bērniem – komunikācija ar apkārtējiem. Šķiet lieliski, ka meitene tik ātri attīstās, pārlec no vienas klases nākamajā. Bet tas nozīmē, ka sola biedrs nav tavs vienaudzis, bet gan 2-3 gadus vecāks.

Nebūt ne vienmēr Alīnai izdevās izveidot attiecības ar klasesbiedriem. Bija jūtama arī vecuma atšķirība, kā arī bērnu skaudība par Alīnas lieliskajām atzīmēm. Bet kopumā Alīna uzauga kā sabiedriska, atvērta meitene, kas prata atrast kopīgu valodu ar visiem. Viņai vienmēr bija draugi.

Pabeidzot 9. klasi 13 gadu vecumā, Alīna iestājās Naftas ķīmijas tehnikumā, lai iegūtu grādu organisko vielu ķīmiskajā tehnoloģijā.

 

Alīna lūdz palīdzību

17 gadu vecumā meitene tehnikumu sekmīgi pabeidza. Bet tālāk… Tālāk Alīna sastapās ar sūro Krievijas realitāti.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment