4 galvenās kļūdas, kas neļauj pagatavot garšīgu gaļu uz pannas

Gaļas eksperti dalījās ar četrām galvenajām kļūdām, no kurām jāizvairās, lai ēdieni vienmēr būtu garšīgi. Ja ievērosiet šos noteikumus, gaļa vienmēr būs mīksta un maiga.

Pirmā kļūda ir tā, ka neļaujiet gaļai atpūsties pirms un pēc gatavošanas. Eksperti iesaka “vienmēr” ļaut tai atpūsties 15 līdz 20 minūtes pirms un pēc gatavošanas.

Tas ir īpaši svarīgi vistas gaļai, steikiem, jēra gaļai vai cūkgaļai. Atpūtināšana palīdz saglabāt gaļā visas aromātiskās sulas, saglabājot to mitru un gardu.

Kļūda ir arī gatavot uz aukstas pannas. Tas var izraisīt gaļas pielipšanu un nepareizu cepšanu.

Ja vēlaties, lai gaļa iegūtu skaisti apbrūnējušu garoziņu, noteikti iepriekš uzkarsējiet pannu vai cepeškrāsni, lai apvienotos visas nepieciešamās garšas un sulas.

Tāpat atturieties no kārdinājuma pārpildīt pannu, kas var izraisīt nevienmērīgu cepšanu. Atvēliet ēdienam pietiekami daudz vietas un nodrošiniet vienmērīgu karstuma sadalījumu.

Jums arī jāizvairās no gaļas gatavošanas nepareizā temperatūrā. Ja tā ir pārāk augsta, tas var novest pie pārgatavotas, cietas un sausas gaļas, kurai trūkst mitruma un garšas.

Savukārt liesai gaļai, piemēram, liellopu gaļai un tītara gaļai, pārāk ātra cepšana var samazināt tauku saturu, kas nepieciešams, lai gaļa būtu sulīga un mīksta.

No otras puses, gatavojot pārāk zemā temperatūrā, gaļa var būt nepietiekami izcepta un neēdama, kas īpaši attiecas uz mājputnu gaļu, piemēram, vistas gaļu.

Eksperti kulinārijas jomā iesaka izmantot termometru, lai kontrolētu temperatūru gaļas iekšpusē.

Lasi vēl: Kāpēc tomāti kļūst melni un kā tos glābt: vienkārši triki

Tāpat ēdiens cietīs, ja nebūsiet pievienojuši pietiekami daudz garšvielu. Eksperti norāda, ka galvenais ir atrast pareizo līdzsvaru, lai uzlabotu gaļas dabisko garšu. Viņi iesaka pirms gatavošanas visu gaļu pārkaisīt ar sāli un pipariem, bet dažas gaļas īpaši labi sader ar noteiktām garšvielām.

Piemēram, liellopu gaļai var pievienot ķiplokus, rozmarīnu, timiānu un sīpolus, savukārt vistas gaļai labi der citrons, baziliks un pētersīļi.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Cūkgaļa labi sader ar salviju, timiānu, ķiplokiem un sinepēm, bet jēra gaļa – ar rozmarīnu, piparmētru, ķiplokiem, ķimenēm un koriandru.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment