4 kg raža no viena krūma: lūk, labākie mēslojumi kartupeļiem jūlijā

Vienkāršs, bet efektīvs mēslojums bieži vien nozīmīgi palielina kartupeļu ražu.

Kartupeļiem ir nepieciešams mēslojums, lai nodrošinātu labu augšanu un ražu. Mēslošana palīdz nodrošināt, ka augi saņem nepieciešamos barības vielu daudzumus, piemēram, slāpekli, fosforu un kāliju, kas ir būtiski augu attīstībai.

Kartupeļi īpaši labi aug labi apaugļotā, labi drenētā augsnē, kas ir bagāta ar organiskajiem materiāliem un minerālbarību. Tādēļ ir svarīgi regulāri pārbaudīt augsnes stāvokli un, ja nepieciešams, piemērot mēslojumu, lai nodrošinātu augu veselību un labu ražu.

 

Jūlijs ir īpaši nozīmīgs laiks kartupeļu audzētājiem, jo tieši tagad sākas kartupeļu bumbuļu veidošanās. No mēslojuma daudzuma un kvalitātes ir atkarīga galīgā raža.

 

Ja šobrīd pacentīsieties un sagatavosiet labu mēslojumu, tad vasaras beigās katrs kartupeļu krūms jums atlīdzinās ar patiesi bagātīgu ražu. Iemācieties, kā pareizi barot kartupeļus šajā mēnesī – Jūlijā.

Šķidrais kartupeļu mēslojums

Kartupeļu barošana ar šķidro maisījumu ir ļoti efektīva metode. Bumbuļi ātri uzsūc šo mēslojumu un sāk augt ātrā tempā.

Šķidrais mēslojums veicina kartupeļu ātru nobriešanu, palielina izturību pret kaitēkļiem un bagātina ar mikroelementiem. Tomēr šī metode prasa daudz darba, jo katru krūmu ir jāaplaista manuāli.

Labāks risinājums jūlijā ir garšaugu un rauga uzlējums. 100 litru mucai ņemiet 2 spaiņus nezāļu un 3 paciņas sausā rauga. Piepildiet maisījumu ar ūdeni un atstājiet to ievilkties 5-7 dienas. Tad varat pievienot 2 ēdamkarotes minerālmēslojuma pēc savas izvēles (piemēram, kālija humāts būs lieliski piemērots šajā kontekstā).

Kartupeļu dobes var barot ar gatavo šķīdumu – 2 litri katram krūmam. Nav nepieciešams šķīdumu atšķaidīt. Barošanu veiciet sausā laikā.

Kompleksā kartupeļu mēslošana

 

Šis ir daudz vienkāršāks veids nekā kartupeļu barošana jūlijā. Nav nepieciešams neko maisīt – vienkārši izmantojiet gatavu komplekso mēslojumu. Nitroammofoska ir lieliska izvēle kartupeļu dobēm. Izkaisiet zem katras krūma 2 tējkarotes un pēc tam aplaistiet dobes.

Būtu jāņem vērā, ka kartupeļu mēslošana ar minerālvielām nav ieteicama, ja līdz ražas novākšanai ir palikušas 2 nedēļas vai mazāk. Pretējā gadījumā nitrāti no mēslojuma var nonākt bumbuļos un izraisīt saindēšanos.

Ir svarīgi regulāri laistīt kartupeļus, lai nodrošinātu efektīvu barības vielu uzsūkšanos. Sausuma laikā īpaši būtiski ir saglabāt augsni mitru, lai bumbuļi var labi augt un attīstīties.

Kartupeļi ir jutīgi pret ūdens stāvokļa pārmērību vai trūkumu. Pārāk mitrās augsnēs var rasties puves, savukārt pārāk sausās augsnēs augi var neattīstīties pienācīgi vai būt mazāk produktīvi.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment