4 lietas, kuras bojā redzi, bet Tu pat to nenojauti!

Tavi pirksti

Ir agrs rīts un tu tik tikko esi atvēris savas acis. Viena no pirmajām lietām, ko tu dari, ir kārtīgi paberzē savas acis. Tas ir ļoti nelāgs ieradums, jo berzējot acis, tu saberz un traumē mazos asins kapilārus, kuri ir plakstiņos. It īpaši acīm ir “sāpīgi”, ja tev ir iepūsts kāds smilts grauds acī un tu mēģini to dabūt ārā ar beršanu. Tā tu radi bojājumus savai radzenei.

Izlaid “acu dienu”

Acis ir jātrenē tā pat kā muskuļi. Tavas acis taps spēcīgākas pat tad, kad tava redze jau ir sākusi bojāties. Skatīšanās ekrānā no rīta līdz vakaram un reta acu mirkšķināšana sausina un vājina tavas acis. Veic dažādus acu vingrinājumus, kur tev ir jākoncentrējas uz kustīgiem objektiem, tuvumā un tālumā.

Laika prognoze

Tu zini, ka UV starojums tajās divās saulainajās vasaras nedēļās ir kaitīgs tavām acīm, cik kaitīgs tas ir arī tavai ādai. Tāpēc ir jālieto sauļošanās krēms un saulesbrilles. Arī mākoņainās dienās tas ir aktuāli, jo mākoņi nespēj aizturēt šo starojumu. Izvēlies brilles, kuras var aizsargāt visu tavu aci, nevis tikai daļu no tās.

Smēķēšana

Viennozīmīgi ir grūti redzēt cauri cigarešu dūmiem, bet toksīni un ķīmija, ko tu ieelpo katrreiz uzsmēķējot, iekļūst tavā asinsritē, kuras nonāk arī tavās acīs. Tas var novest pie neatgriezeniskas redzes pasliktināšanās vai pat pilnīgas redzes zuduma. Smēķētājiem ir 3 reizes lielāka iespējamība, ka tiem nāksies saskarties ar kataraktu.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment