4 padomi, kas palīdzēs atpazīt viltotu konjaku, vēl atrodoties veikalā

Diemžēl viltots alkohols mūsdienās ir sastopams ļoti bieži. Protams, šobrīd veikalu plauktos viltotie izstrādājumi nav tik izplatīti kā “trakajos 90. gados”. Bet tomēr neviens nevēlas saskarties ar zemas kvalitātes produktiem. Bez laboratorijas palīdzības 100% nebūs iespējams identificēt viltotās preces. Tomēr ir vairāki svarīgi punkti, kas var palīdzēt pircējam atšķirt īstu alkoholu no viltota.

Akcīzes markas kvalitāte

Pirmais, kam jāpievērš uzmanība, pērkot alkoholu, ir akcīzes markas stāvoklis un kvalitāte. Šai etiķetei ir jābūt pielīmētai pie pudeles perfekti vienmērīgi. Sānos nedrīkst būt līmes pēdas. Reklāmas zīmoga cipariem, burtiem un svītrkodam jābūt piesātinātās krāsās un labi salasāmiem. Dažādos leņķos norādei vajadzētu nedaudz mainīt krāsu, tomēr pēdējais attiecas tikai uz jauna veida uzlīmēm.

Pārbaudi krāsu

Noteikti pārbaudiet konjaka pudeles saturu. Nē, mēs nerunājam par konteinera atvēršanu tieši veikalā, tā pagaršošanu vai pasmaržošanu. Runa ir par krāsu pārbaudi. Lielākajai daļai konjaku ir labi atpazīstamas krāsas: vara, dažreiz ar šokolādes nokrāsu, gaiši zeltaina vai dzintara. Noteikti sakratiet pudeli. Ja saturs ir neviendabīgs vai tajā ir “nogulsnes”, tad jūsu rokās ir viltojums. Arī konjakam jābūt nedaudz biezam. Pēc sakratīšanas uz pudeles sieniņām jāpaliek “asarām” jeb pielienu pēdām.

Pārbaudi pudeli

Labs konjaks nav lēts dzēriens. Tāpēc tā pudele visbiežāk ir izgatavota pēc speciāla dizaina. Populārākajiem konjakiem ir sarežģīta gofrētā pudele. Piemēram, “Hennessy” konjakiem uz pudeles būs savādākā tekstūrā izcelts logotips. Citām firmām tas var būt izcelts uzņēmuma dibināšanas gads u.tml. Konjaka pudeles ir arī ļoti dzidras. Tām nav nekādas asimetrijas.

Lasi arī: https://dzentlmenis.lv/lai-gan-sievai-jau-ir-61-bet-viram-24-paris-sapno-par-bernu/100603/

Pārbaudīt cenu

Vienmēr pērciet konjaku tikai uzticamos alkohola veikalos. Iespēja uzdurties viltojumam tādā nepārsniedz 2-3%. Un, protams, vienmēr skatieties cenu. Dzēriena cena nekad nedrīkst būt zemāka par tā minimālo mazumtirdzniecības cenu. Kopumā jums vajadzētu būt ļoti aizdomīgiem pret jebkādām atlaidēm un akcijām nespecializētos veikalos.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment