4 slimības, kuras tu vari saķert vasarā atrodoties caurvējā

58fac2edb50ad8f9ad5757171f87ce67_cropped_960x460_watermarked

Ir virkne neiroloģisku slimību, kuras parādās ievērojami biežāk  vasarā nekā pavasarī, rudenī vai ziemā.

Vaina tajā – ka aktīvi lieto kondicionētājus, ventilatorus, un vienmēr atvērti logi. Tevi sapūta?

 

Pēkšņas sāpes muskuļos

Iespējams, šī slimība ir miozīts. Parasti sāp muskuļi kakla, vai sprandas rajonā. Parasti grūti pagriezt kaklu, noliekties. Lai izārstētu, nesildiet šo vietu, jo var rasties iekaisums, bet griezieties pie ārsta – neirologa.

Sejas asimetrija

Iespējams, tas ir sejas nerva neirīts. Parasti viss sākas ar to, ka sāk vilkt ādu aiz auss. Var būt tā, kad acis neaizveras līdz galam ciet. Pēc sejas neirīta tu nespēsi piepūst vaigus, kustināt uzacis, iemācīties svilpot. Lai izārstētu tev jādodas pie fizioterapeita, jālieto hormonālie preparāti, jālieto vitamīni. Kā arī obligāti jāapmeklē ārsts- neirologs.

Šaujošas sāpes krutīs

Iespējams tā ir starpribu neiralģija. Tu nespēj ievilkt dziļu elpu, jebkura pielikšanās, rada ļoti spēcīgas sāpes starp ribām. Obligāti ir jāveic analīzes, jāvēršas pie ārsta – neirologa, vai arī tev nāksies cīnīties ar hronisku saslimšanu. 

Intensīvas un stipras sāpes kaklā un rokā

Iespējams, tā ir  radikulopātija (saknīšu sindroms) mugurkaula kakla daļā. Ja pēc caurvēja tev ir parādījušās sāpes kakla rajonā un lāpstiņu rajonā, un jūtama vājuma sajūta rokās, iespējams, tad tu esi saskāries tieši ar šo slimību. Ārstēšana mājās nav iespējama, tāpēc dodies pie ārsta – neirologa, jo ārsta tev ieteiks labākos ārstēšanas līdzekļus ko lietot – kādas zāles dzert, iespējams, tev būs nepieciešams fizioterapeita palīdzība, dažādas terapijas un blokādes.

Avots: www.mheath.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment