1. Omlete no olu baltumiem
Olu dzeltenumu tev vajadzētu ēst, jo tas satur holīnu. Holīns ir nepieciešams tavai nervu sistēmai, kā arī uzlabos tavu atmiņu (cilvēki, kas uzņēmuši vairāk holīna, parāda daudz labākus rezultātus testos un sarunā).
(American Journal of Clinical Nutrition)
2. Lieliskais tuncis
Mēs sakām “zivs” un uzreiz nāk prātā (omega – 3 taukskābes). Diemžēl tuncis nav nemaz tik labs: tas satur ļoti daudz dzīvsudraba, kas galu galā negatīvi ietekmē kognitīvās organisma funkcijas, pat omega-3 nespēj neitralizēt šo efektu. Lasis, sardīnes šajā ziņā ir veselīgāki.
(Dienvidu Floridas Universitāte (ASV))
3. Sausiņi un čipsi
Analizējot kapacitāti tiem, kuri piebāž sevi ar čipsiem, grauzdiņiem un cepumiem biežāk kā 3 reizes nedēļā, zinātnieki noskaidrojuši, ka ar tādu pārtiku tiek bojātas intelektuālās darbības – problēmas ar koncentrēšanos un uzmanību. Atkal pie vainas ir tauki, kas traucē smadzenēm funkcionāli darboties ar pilnu atdevi.
(Žurnāls Nutrients)
4. Popkorns no mikroviļņu krāsns
Parasti popkornu, kuru tu bāz sev mutē, tajā atrodas trans–tauki. Un ir pierādīts, tie bojā asinsvadu sieniņas, kas ne tikai bojā sirds un asinsvadu sistēmu, bet arī smadzenes. Piezīme: popkorns, kas atrodas kinoteātru aparātos, satur mazāk tauku, mazos daudzumos to var lietot.)
(Žurnāls Neurology)
Avots: www.mhealth.ru
Kā tad galu galā – omlete no olu baltuma vai dzeltenuma?