40 gadus izmantoju, bet tikai tagad uzzināju par ķiploku spiedes slepenajām funkcijām

Vai zinājāt, ka ķiplokus nevajag nomizot pirms ievietošanas ķiploku spiedē? Es jau ilgu laiku tos nemizoju…

Es ievietoju dažas ķiploka daiviņas iekārtā un nospiežu, lai iegūtu rezultātu. Ķiploki iznāk no caurumiem bez miziņas. Tā paliek ķiploku spiedē.

Apbrīnojami! Viegli un efektīvi!

Pirms pāris dienām viens no interneta lietotājiem atstāja šādu komentāru:

“Arī es neko daudz nezināju par padomju ķiploku spiedi. Piemēram, man tas bija atklājums, ka ar tās palīdzību var izvilkt kauliņus no ķiršiem. Turklāt tas ir lielisks palīgs valriekstu smalcināšanā.”

Jā, mēs tikai izspiežam ķiplokus, nedomājot, ka šī sadzīviskā lieta pilda arī citas noderīgas funkcijas. Paņēmu no plaukta savu ķiploku spiedi un turpināju eksperimentēt.

Rokturu iekšpusē ir speciāli zobi, kas paredzēti cietu produktu sasmalcināšanai. Es nolēmu pārbaudīt šo funkciju uz valriekstiem.

Un man patiesībā izdevās tos pārlauzt. Protams, tas nebija tik viegli, bija jāpiepūlas. Man šķiet, ka valriekstus labāk sašķelt citā veidā. Bet lazdu riekstu ķiploku spiede sadalīs dažu sekunžu laikā.

Nolēmu pamēģināt ar ķiploku spiedes palīdzību izņemt kauliņus no ķiršiem.

Lasi arī: Pirmo dzemdēja 16 gados! Kā tagad dzīvo 33 gadus vecā 10 bērnu mamma, kuru atstāja vīrs


Ieliku iekšā ķirsi un nedaudz piespiedu. Kauliņš uzreiz iznāca ārā. Žēl, ka par to neiedomājos agrāk, gatavojot ķiršu ievārījumu, būtu ietaupījusi daudz laika.

Ķiploku spiedes galā ir neliels āķītis. Jūsuprāt, kāpēc tas būtu vajadzīgs? Dalieties savās domās komentāros!

Arī interesanti: Vienkārši salāti “Meksika” – neko nevajag vārīt. Visu sajauc kopā un gatavs!

COMMENTS

Leave a Comment