5 augi, kuri noteikti jāstāda dārzā augusta beigās

Augusta beigas ir ne tikai kartupeļu rakšanas sezonas sākums. Šajā periodā var stādīt tos augus, kas labāk iesakņojas, kas vēl paspēj rudenī dot ražu, un, kas nesīs labumu augsnei.

Zāliena zāle

Ja esat nolēmis vienkāršot savu dzīvi un vienlaikus uzlabot savu dārzu ar zālienu, labas ziņas: 2023. gada sezonu jūs neesat nokavējis!

Daudzi cilvēki maldīgi domā, ka zālienu var iesēt tikai pavasarī – tā nebūt nav. Divi vienlīdz veiksmīgi periodi ir aprīlis-maijs un augusts-septembris. Tāpēc tagad ir īstais laiks! Pieredzējušu cilvēku padoms: visveiksmīgākais “rudens” periods ir tagad, augustā.

Zālāju sēklu dīgtspēja ir tieši atkarīga no nakts temperatūras. Jo siltākas naktis, jo ātrāk dīgst zāliens. Parasti paiet ne mazāk kā viena un ne vairāk kā divas nedēļas, līdz izaug pirmie dīgsti.

Ja nakts temperatūra ir zemāka par 11 grādiem, var rasties dīgšanas problēmas. Tas ir pirmais iemesls, kāpēc septembris atšķirībā no augusta nav labākais laiks.

 

Dekoratīvie augi un krūmi

Viršiem, bārbelēm, buksusiem, bērziem, tūjām un citiem skaistumkrūmiem, kas stādīti augsta beigās, ir lielas izredzes iesakņoties pirms aukstajiem laikapstākļiem.

Karstums ir pagājis (nogurdinoši karstās augusta dienas joprojām kompensē vēsās naktis), un tas nozīmē, ka šo augu adaptācijas process notiks bez problēmām. Vēl viens arguments par labu dekoratīvo augu stādīšanai ir cenu samazinājums salīdzinājumā ar pavasari.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment